26.09.2023

Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение

Видният евроатлантически икономист доцент Красен Станчев загрижено се произнесе, че отново пенсионерите са изплюскали бюджета. Видиш ли, точно пенсиите били виновни за цялата тази работа с бюджетния дефицит и въобще защо трябвало да се повишават изобщо. Евроатлантикът излиза с предложението пенсиите да се замразят, защото скокът им надхвърлял инфлацията.

Подобен цинизъм, глупост и откровена нечовечност рядко съм срещала. Този човек дали осъзнава как се живее с 400 лева на месец, след като си работил 40 години тежък труд? Дали осъзнава какво е да избираш между това да си купиш животоспасяващи лекарства или храна? Да знаеш, че до края на живота ще ядеш кисело мляко и хляб….

Много ми се иска хора с по пет хиляди лева заплати да не се произнасят колко трябва да е размерът на пенсиите и за какво стигат. Явно икономистът отдавна е изял човекът в конкретната личност. Защото зад всяка една пенсия стои човек. Човек, работил за тази държава. Човек, който има чувства, достойнство, живот. Който се чувства обречен, защото след като е работил цял живот, не може дори да живее достойно.

Срам ме е от подобни хора като този. Бюджетът си е бюджет. Но най-важното са хората. Те са основният капитал на държавата. Ако прежалим пенсионерите, утре ще е ред на децата, на младите….впрочем кой ли се интересува от българският народ, важно е грантовете да вървят….

Елена Гунчева-Гривова

%d bloggers like this: