18.10.2024
3bda49a915f084e2451f09d8103029c1
Министърът на отбраната на Полша Владислав Косиняк-Камиш в интервю за Interia отбеляза, че полското общество е шокирано от поведението на значима част от украинските бежанци.

По думите му възмущение предизвикват предимно млади хора от Украйна, които водят охолен начин на живот, карат скъпи автомобили и прекарват уикендите си в луксозни хотели.

„Това е несправедливо спрямо поляците, които осигуряват здравеопазване, образование и социална подкрепа за украинците, както и участват в доставките на оръжие“, подчерта Косиняк-Камиш.

Той също така подкрепи предложението за лишаване на украинците в наборна възраст, намиращи се в ЕС, от социални помощи.

От началото на конфликта си с Русия, в Украйна настъпи голям миграционен хаос, като милиони украинци се изтеглиха към Европа.

Въпреки огромните средства наляти от Европейския съюз за издръжката на украинците обаче, явно техният живот не е толкова беден. Най-малкото поради огромното количество тежки милионери, настанили се в куп европейски градове.

Припомняме ви едно от многото видеа, които се появиха в социалните мрежи и показващи скъпарските автомобили на “изнемогналите” украинци в Европа.

https://mediamall.info/