01.03.2024

Вървим към финал (трети по ред) на парламентарните мъки на т.нар. Промяна, зачената по площадите 2020 г., родила политически метастази като ПП и ИТН, приютила в Народното събрание ДБ, въобще одобрението и възможността за правителството на „почтените, умните, красивите, прогресивните“ главоломно спада.

Самата Четворна коалиция, помним, се разпадна отвътре през 2022 г. и успя да събере под едно знаме несъбираемите Възраждане и ДПС.

Промяната е на път да стане тежко мразена и нарицателно за некадърност, разрив между думи и дела, тежка некомпетентност, символ на фалша, лъжата в политиката. Промяната дойде с протести, народни възстания, дитирамби и илюзията за нов модел с нови хора (напомням, че тогава по площадите и Слави беше промяната, и Възраждане бяха от промяната, а сега какво стана, не е истина просто). Реалността е точно обратната. Гледайте държавата и мислете за местните избори октомври 2023 г. И тогава старите спасители, прогресивни, честни и почтени люде пак ще изпълзят.

Между другото същите спасители бяха на протестите и акушираха до колкото можаха за тази промяна сега, олицетворявана от налудната и ухилена физиономия на бившия премиер Петков, мандатоносителя (последен) Нинова, чудещият се къде да се дене Христо Иванов и прочие. Това е и техен продукт, да се знае.

Сега си представете Столична община да се управлява от същите тези умни, красиви, модерни ляво-либерали. Да се направи един римейк на кировото „управление“ с кмет примерно Борис Бонев или някой от Демократична България, или от променкаджиите… Аз мисля, че днешният пример е поучителен да не допускаме като общество утописти до ръководни позиции.

Наблюдавам отдавна процеса на олевяване в столицата, само че ето ги резултатите. И ако днес промяната и всичките им бълнувания за батерии, зелени енергии, реформи, електронно управление се сгромолясаха за има-няма три месеца, то представете си един разбеснял се либерал-кмет, който ще трябва да търпим четири години с глупостите му. Само казвам, защото понякога като нация проявяваме отчайваща късопаметност и инстинктът ни за самосъхранение не сработва на момента.

И с риск да се повторя – получаваме това, което поръчваме, а после викаме „олеле“…

И мисля, че е крайно време София да има консервативно управление и да се спре с всичките зелени глупости, градски новаторства и най-вече безкрайно харчене на пари за всякакви маргинални групи и проекти.

Автор: Карлос Контрера, ВМРО

trud.bg