02.06.2023

Те променяха само половин година. Не мога да твърдя, че съм в див възторг от това, което ни сполетя от тази промяна. Още когато видях как Лениния годеник го играе публика в предизборната кампания на Кирил Петков, си казах, че тези ще превърнат в цирк държавата. И се оказах права. Със съвместните усилия на Шоуто на Слави /в парламента/, циркът си беше на най-високо ниво. А нас ни накараха да скачаме през горящи обръчи. И жегата продължава, нищо, че промяната се прецака.

Когато се съчетаят партии от статуквото, наивни аматьори, патерици на ГЕРБ и ДПС и американски протежета, резултатът е пълна катастрофа, галопираща инфлация, бедстващ народ, липса на национална сигурност и на бъдеще. С взаимни усилия успяха да накарат ГЕРБ да изглеждат почти смислени и хората да забравят кой ни докара до същинската катастрофа.

В политиката на некадърници и аматьори не се прощава. Не се прощава и когато толкова очеизвадно следваш чужди заповеди, че и за уличните кучета става ясно чий проект си. Заедно с един посланик, който така и не е научил, че дипломацията е изящно изкуство и там грубо с бутонките не се влиза, защото се постига обратния ефект.

Прецакаха промяната и всичко, което можаха. И сега, като махаме промяната, остава статуквото в лицето на ГЕРБ, ДПС и техните патерици. А, честито! Остава да се надяваме малкото останали смислени и родолюбиви българи да се обединят срещу статуквото и да работят за народа си. Писна ми от проекти, от предатели и проекти. Писна ми да гледам политици, които дават надежда на народа и след това го предават за едната субсидия и власт. Писна ми да гледам как в името на властта не се свенят да използват див популизъм и да поставят на кантар държавата, само за да задоволят личното си его.

Е, промяната си отиде. И сега?!?

Елена Гунчева