27.07.2024

Недялко Недялков

Провалихте се, не разбрахте ли, че народът ви поиска оставката на всички?!

Хората са отвратени от вас.

И от „победителя“ ГЕРБ (с 23% от общо 30% гласували), и от катастрофиралите харвардски измекяри, и от БСП (Корнелия има колкото Слави, но още се изживява като лидер на лявото), и от…

А вие се криете като мишки и нямате очи да излезете и да се извините, че девалвирахте окончателно партийната демокрация у нас.

Нали сте евроатлантици, бре – вижте „вашия“ Макрон как на петата минута след вота разпусна Народното събрание и пое отговорност.

Вижте Белгия – правителството светкавично се омете, без да чака „окончателните данни“…

Къде са Борисов, Кирил Петков, Бойкикев, Пеевски, Корнелия? А патеричките Ваня Григорова и Пепи Москов – Белото, които според платената социология бяха „на косъм“ от прага?

ГЕРБ спечелили…

С една четвърт от една трета гласували.

Пирова победа.

Ще имат с поне 100 000 гласа по-малко от миналия път.

Загубиха, за пореден път, безславно София.

Рая Назарян и Георги Георгиев водачи на листи?!

Тия са популярни само във входа си, а и там не е сигурно.

Безлични чиновници, кариеристи, акламатори на вожда.

ГЕРБ падна под „Величие“ на вота в чужбина?! С какви очи ще правят правителство?

А Кикитата? С над 300 000 гласа надолу. Крепят се само заради измамата с машините. Тяхната Сиела ги крепи, без мадуровките са аут, това е бруталната истина.

Но няма оставки, няма понасяне на отговорност. Щели да бъдат „непримирима опозиция“. И смятат, че с тия банални декларация ще спасят неспасяемото си положение.

И „Възраждане“ се оказаха балон, другия пък полковникът като нищо ще ги омете. Няма как да е иначе – хората са интуитивни, усещат, че Костадинов е на каишка в Банкя и гласуват с ГЕРБ и ДПС.

Какво стана с референдума за еврото? Защо не изкараха електората си на протести? Нали се клеха, че няма да допуснат демонтажа на ПСА? Клеха се, ама…в слушалката им шепнат друго.

Вятър и мъгла е всичко, пунта мара, омерта, ала-бала, схеми на Галя от посолството…, каквото искате синонимия използвайте, народът е мъдър и го проумява.

Единственото спасение за цялата клика е да се сглоби в редовен кабинет, за да оцелее. Иначе, при нови избори след три месеца, ще гласуват вече има-няма 20%. И ако популистът Радев излезе на терен, ще ги омете.

Всъщност победители са генералът и полковникът – Радев и Марков. Това не ме радва, но такава е реалността. Останалите, простете се, по*раха. От крадене, лъжи, алчност за власт, безпринципни сметки…

Иде Видовден за слугинажа, кой знае защо изживяващ се като „политически елит“. Иде Видовден за придворната им социология, която пак се провали и дори не измери в сондажите цяла българска партия, която влезе в НС („Величие“).

Иде Видовден и за казионните медии и купени телевизии.

И това е единствената добра новина от поредния напълно безсмислен и провален вот от вчера.

Така повече не може! Щем не щем, държавата съвсем скоро ще бъде преучредена, в този си вариант петата българска държава приключи…за жалост, по трудния начин, щото така и не научихме горчивите уроци от историята и оставихме на други да решават съдбата ни.

Недялко Недялков