27.07.2024

Може да бъде изображение с улица

Това е текущото състояние на велоалеята по бул. „Княгиня Мария Луиза“ – от пл. „Лъвов мост“ до Надлез „Надежда“. Над четири години пиша сигнали, събирахме подписка с живущите от Сердика и Надежда да се направи ремонт. Глас в пустиня, не се намери нито време, нито воля, нито средства да се поправи настилката, която е в трагично състояние.

Това е една от малкото смилени велоалеи, които са отделени от платната за движение и са безопасни. При все, че в столичния бюджет всяка година се отделят по 4.5 млн. лв. за велоалеи (които не се усвояват и се прехвърлят от година на година) ситуацията е тази…

Внасям отново писмо с искане да се извърши обследване, да се изготви разчет и да се извърши цялостен ремонт на велоалеята. Да видим какви ще ги свършат от ППДБ-Спаси София, които иначе са първи апологети на изграждането на велоалеи и за развитие на велосипедния транспорт в София.
Ето, сезирам ви – имате кмет на Столична община, районен кмет на „Сердика“ (огромната част от трасето попада именно в район „Сердика“), имате най-голямата група в СОС. Чакаме резултата.

Успехите на Промяната в София за месец управление са видими:
🚫 чистотата на улицата;
🚫 редовното изхвърляне на контейнерите за боклук;
🚫 почистването на клоните четири седмици след бурята;
🚫 уличното осветление;
🚫 коледната украса;
🚫 ремонтите на улиците – например Св. Киприян в столичния район Младост;

Промяната дойде, но с обратен знак. Скоро думата „промяна“ ще бъде нарицателно за нещо лошо. Комсомолците от ППДБ-Спаси София освен да пляскат в залата на СОС след всяко свое изказване сами на себе си, нищо друго не са свършили.

Карлос Контрера