18.05.2024

Страхил Ангелов

САЩ бомбардират Сирия и Ирак, защото забележете – трима техни войници са убити в Йордания! Медийният октопод на глобалната англосаксонска олигархия представя този пореден акт на агресия като нещо съвсем нормално и даже похвално и напълно безупречно от морална гледна точка. Според политкоректната пропаганда, САЩ, които в момента формално се представляват от един дементен старец, имали „право“ да бомбардират когото си пожелаят, защото видите ли, това било в отговор на атаки от страна на някакви групировки по тяхна база в Йордания, а въпросните „злодеи“ се криели в Сирия и Ирак. Това е положението! Тотален ценностен срив и упадък, абсолютен международноправен нихилизъм. Тези няма да мирясат докато не запалят света!

Никой в т.нар. „свободни медии“, които наистина са напълно освободени от истината, не задава логични въпроси като например, какво търсят САЩ в Йордания и как така решават да бомбардират когото си пожелаят наоколо? Преди седмица атакуваха и Йемен, защото държавата се управлява от хора, които не допадат на кликата зад Байдън и респективно е напълно „законно“ и морално да бъдат нападнати.

В случаят с Ирак и Сирия това е просто предизборна демонстрация на сила и кризисен пиар от страна на демократическата партия и впилата се чрез нея в американския народ „дълбока държава“. Ударени са празни сгради и отдавна изоставени командни центрове, т.е. Байдън, когото демократите отново се опитват да пробутат за президент, стреля по руини и по цивилни. Това много прилича на поведението на нашият Денков, който вече два дни ни къпе с хладка вода и ни забавлява, като ни показва някакъв евтин и недооборудван уж медицински хеликоптер, който са купили след десетгодишни родилни мъки.

 

Истината е, че под ръководството на някакво сатанинско задкулисие, чието лице е демократическата партия и сенилния старец, който формално заема поста президент, САЩ наистина се превърнаха в прогнила и фалираща империя на злото! В това да атакуваш бедни и съсипани държави, които напрактика са безпомощни и не биха могли адекватно да се защитят, защото самият ти вече си ги унищожил икономически, няма нищо достойно и морално. Напротив изглежда зловещо и сатанинско да бомбардираш народи, които и без това са изправени пред глад и мизерия, защото от години им организираш „игри на глада“ и не ги оставяш да се съвземат. Всичко това е, само защото те отказват да се подчинят и не желаят да застелят червения килим, по който да мине транснационалния колониален капитал и да източи почти безплатно ресурсите им.

 

Като са толкова могъщи, защо САЩ не се пробват с някой, който ще отвърне на удара, а постоянно малтретират слаби и безобидни? Ако голямата им „цел“ е Иран нека се пробват там, но не им стиска, защото Персия ще даде лют отпор и това окончателно ще срине и без това силно разклатеният им авторитет. Явно, опита да „убиват с чужд нож“, в случая с Украйна, претърпя фиаско и сега се чудят как да излезнат от ситуацията. Затова и търсят някоя държава джудже, за да я разгромят и Байдън да издигне Триумфална арка във Вашингтон, под която да мине като „велик пълководец“ и „победител на варвари“. Или в неговият случай по-скоро да го прекарат под арката, защото сам видимо му е доста трудно и лесно губи ориентация.

Тъжна гледка и в същото време изключително опасна за цялото човечество!

Страхил Ангелов