18.06.2024

Кирил Петков отдавна се е превърнал в очите на широката публика в пълно посмешище, но няма как да не ви покажем и последното му заекване пред камера, случило се по време на интервюто му с Генка Шикерова за „Свободна Европа“.

Една от темите на интервюто бе срещата на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ със скандалния милионер-лобист Спас Русев в Гранд хотел „София“, заснета от ПИК. Спипа ги Соня Колтуклиева, а на масата пред Петков имаше и лист хартия, на която най-вероятно си е водил записки. Или е имал намерение да си води такива, ако счетем за истинни думите му, че Колтуклиева е прекъснала беседата му с Русев едва на третата минута от началото й.

Нелеп до ента степен отговор даде Петков пред Генка Шикерова, която не го остави на мира, докато не му изтръгна някакво обяснение за съдържанието на бележката. Друг е въпросът, че то бе от малоумно, по-малоумно…

„Аз всеки път като хода на срещи, където и да отида, нещата, които си… което го говоря… ги пиша. Единствената тема, тръгнахме да правиме, е за какво иде реч от тук нататък… Точно това. Ми какво се случва – регулатори, ротация…“, оправда се Петков с вид на двойкаджия пред класната си.

Да, нужен е превод на този цитат. Безумният отговор на Кирил Петков следва да значи, че по време на срещи той си води бележки не за това какво казват събеседниците му, а записва собствените си мисли!?!

От друга страна, признанието на бившия премиер, че на бележката си е записвал „регулатори, ротация…“, означава ли, че с половин уста признава, че е отишъл на тази среща, за да обсъждат одобряването на сделката за „Булсатком“ в КЗК?! КЗК нали е точно това – регулатор!?!

Най-добре вижте сами абсурдните реплики на Петков, като обърнете внимание на изражението на лицето му на провинил се двойкаджия в края на видеото:

https://mediamall.info/