18.05.2024

„Гледаме преговорите с тежко отвращение – такъв срам и такова унижение никога през живота си не съм гледал от първия ред на парламента“. Това каза в „Денят започва“ на БНТ депутатът от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов.

По думите му през последните 9 месеца управляващото мнозинство е направило всичко, но не и да работи.

„Прегърнаха се две несъвместими формации, подкрепени от трета, за която отдавна площадът се произнесе за нейната функция в държавата. Прегърнаха се този, който арестува другия – Петков с Борисов – девет месеца хвърляха теми, свързани с това, че няма друга алтернатива пред това правителство“.

Нито ще има еврозона от догодина, нито ще има сухопътен Шенген, категоричен е депутатът. 49-ият парламент трябва да отиде в историята – повече демокрация се прави с повече избори, коментира той.
„Няма да ви изненадаме с това какво предстои от наша страна. Нека хората излязат на едни демократични избори и да накажат когото трябва, да подредят по свое усмотрение политическите партии.“

Станислав Балабанов е сигурен, че „Има такъв народ“ ще има по-сериозно представителство в следващ парламент. Формулата на партията му остава същата – експертен кабинет, подкрепен от повече политически формации, но без политически лица.

https://epicenter.bg/