20.05.2024

Демонтирането на паметника точно преди празниците цели да отклони вниманието от бюджета и конституционните промени, както и от факта, че държавата се търкаля надолу без реална национална власт.

Кукли има, власт, която да разбира и защитава националния интерес, няма. ПП така и не се усещат, че са едни ливади, с които ГЕРБ и ДПС играят. Асимилират ги като се договарят с тях, прибавят ги към списъка със зависимите и контролираните, вкарват ги в схеми, с които после ще ги мачкат, като цяло им изтриват протестната линия и ги девалвират. Асен явно не вдява, че го ухажват не защото го харесват. А за да го приключат.

Междувременно ПП се самоизлагат по всички пътеки, включително най-елементарните, които не изискват никакво усилие, като обикновена коледна украса – от медузите до езотеричните порти пред катедралата. Нашите псевдоРЕФОРМАТОРИ виждаме, че съвсем не са изпълнени с обществен и естетически бунт. А са просто едни тежки измамници, при това с много лош вкус в областта на изкуството и с много голяма алчност в областта на схемите с държавни пари, с особена почит към заводите за батерии.

Тяхното противопоставяне на статуквото беше наивно, гротескно, обезсърчи за пореден път опита за бунт на българския народ. И сега народът ще си плати за натрапената му грешка и доверието в аванс, дадено щедро на ПП. Най-лошото, което ПП направиха, е, че отмениха правилата изобщо. Вече няма правила. Има АНАРХИЯ, прикрита зад смешен декор за управленска власт. Сега ще говорим за паметника, не за Конституцията! Бюджетът ще го замажем.

Някой замисля ли се, КОЕ налага промените в Конституцията да се правят на коляно, прибързано, без обществен консенсус, точно преди новогодишните празници?! Кое е това, толкова важно, което искат да скрият от обществото, че е необходимо да се бърза, докато хората празнуват и пътуват?!

Калина Андролова