08.02.2023

Вярвали, че всеки им е длъжен, а когато ги извадили от безплатните апартаменти изпотрошили всичко

След началото на специалната операция за защита на цивилното население на двете републики от Донбас, както я наричат руснаците, някои украински граждани решиха да съберат вещите си и да отплават към Европа в търсене на по-добър живот, пишат определени агенции. 

Там те бяха посрещнати с отворени обятия, но в крайна сметка загрижеността за украинците у европейците започнала да спихва.
Недоволни бежанци организирали страшен погром в Краков, Полша.

Първоначално украинците са били настанени в апартаменти, предназначени за местни семейства с деца. На мигрантите било разрешено да живеят в удобни къщи до септември тази година.

Заслужава да се отбележи, че жилището наистина е с много добър стандарт. Всички апартаменти се намират в нов квартал и са напълно оборудвани с домакински уреди и мебели.

Когато обаче периодът на безплатни квартири свършил, бежанците били изгонени. За благодарност за месеците, в които живеели при отлични условия, те разбили чисто новите апартаменти, пишат чуждите медии.

Според тях те изтръгнали радиатори и изхвърлили вани и домакински уреди от прозорците. Полски блогъри и телеграм канали публикуваха последиците от жестокото отмъщение на украинските бежанци към поляците за тяхното гостоприемство.

https://blitz.bg/