13.06.2024

Църковни тайни

Човечеството не е готово за знанията, пазени от светите отци

Черепи с удължени глави и малки лица „обитават“ архивите

Тайните архиви на Ватикана се смятат за едно от най-безопасните и строго охранявани места в света. През цялото им съществуване от почти пет века, малцина са получили достъп до тях. Желаещите трябва да посочат точната причина, поради която искат да влязат вътре. Не всеки може да отговори на този въпрос, защото човечеството не знае какво се крие в трезорите. От векове хората се опитват да разберат защо архивите са толкова строго пазени и какво наистина има зад тези величествени стени.

Машина на времето

Според легендата „Ватиканският хроновизор“ е създаден от екип от най-добрите учени от цял ​​свят, включително Енрико Ферми, който разработва първия ядрен реактор, и Вернер фон Браун, който създава първите космически ракети. На външен вид хроновизорът прилича на очила, които, позволяват да се видят определени моменти от миналото. Техниката на тази машина на времето е да обработва електромагнитно излъчване, останало от минали събития, и да го превръща във визуални изображения.

Отец Брун твърди, че е бил свидетел на разпъването на Христос, а отец Пелегрино Ернети казва, че е видял и чул речта на римския сенатор Цицерон през 63 г. пр.н.е. Той слуша още речите на Наполеон и присъства на Тайната вечеря. Но проектът за хроновизора е затворен и всички реални доказателства за неговите възможности са унищожени.

Родословието на Исус

Един от най-мистериозните исторически герои – Исус Христос – има биография, пълна с „празнини“ и неразгадани мистерии. Не е известно със сигурност дали е бил женен и дали е имал потомци. Човечеството не знае почти нищо за живота на Месията от детството до 30-годишната му възраст. Най-вероятно през годините е създал семейство и е станал баща. Напълно е възможно наследниците му да са пръснати по света.

Според изследователи, архивите на Ватикана пазят родословието на Исус Христос, което е старателно скрито от любопитни очи. Това е от полза преди всичко за свещениците. Църковната структура би била променена завинаги, ако знаехме, че потомците на самия Бог са живи днес! Светът просто няма да има нужда от почетни папи. Но ще бъде изключително трудно да се открият наследниците на Христос (ако има такива).

Духът на Сатаната

През 2010 г. старшият екзорсист на Ватикана, отец Габриеле Аморт, казва, че Сатана се крие в стените на трезора. Това изказване шокира всички, но е трудно да не се повярва на казаното. Свещеникът отделя много време за изучаване и извършване на ритуали за екзорсизъм. Според него той редовно общува със самия Дявол и със сигурност може да го разпознае във всякакви маски и обстоятелства. „Сатаната е чист дух, въпреки че понякога изглежда като разярено животно“, признава той веднъж.

Габриеле Аморт обяснява, че всички събития, които са погълнали Църквата през последните години, включително мръсни скандали и корупция, са подстрекавани от самия Дявол, който броди из архивите. Потвърждение за това все още не е намерено, но си струва да си припомним думите на папа Павел VI, който през 1972 г. споменава, че „духът на Сатана проникна отнякъде в Божия храм“.

Религиозни артефакти

Носят се  слухове, че архивите съдържат и всякакви религиозни артефакти, включително кръста, на който е разпънат Христос, неговия венец от тръни и дори Ноевия ковчег. Тези предположения може да са оправдани; в крайна сметка Ватикана е най-голямата крепост на християнството в света и една от най-старите съществуващи институции на Земята. Според изследователите, всички тези артефакти имат най-висока религиозна стойност и затова за тях е запазена специална тайна стая в архива.

Мнозина са убедени, че във Ватикана се съхранява поне едно реално изображение на външния вид на Исус. Ако това е вярно, тогава въпросът защо тази информация е била пазена в тайна толкова дълго и внимателно остава неизвестен.

Разпятието е лъжа

Само си представете как ще се промени светът, ако разберем, че най-важната информация за християнството, в която вярваме свято и до днес, се окаже лъжа. Според новозеландския писател Майкъл Бейджънт, Месията е живял много години след предполагаемата си смърт през 33 г. сл. Хр. Твърди се, че Исус е успял да избегне екзекуцията, като е сключил сделка с Пилат Понтийски. Факт е, че за Рим е било изключително важно Христос да може да принуди многобройните си последователи да плащат данъци. Най-доброто решение, което би могло да помогне за изпълнението на плана, е разпятието.
Писателят няма доказателства, но предполага, че документът, открит някога от френския свещеник Беренгер Сониер в църквата в Рен льо Шато, съдържа информация за тези събития. Вероятно Ватикана е купил ценния документ от Сониер, плащайки баснословни пари за мълчанието му.

Други цивилизации

Въпреки че Ватикана е фокусиран върху миналото, остава прогресивна институция, когато става дума за науката и технологиите. Църквата редовно провежда конференции по астробиология и активно използва Ватиканската обсерватория за намиране на подобни на Земята планети. Говори се, че църквата е открила извънземни останки преди катастрофата на НЛО в Розуел през 1947 г. Няколко години по-късно странни черепи с удължени глави и малки лица, напомнящи на извънземни, се „заселват“ в архивите. Мнозина все още са уверени, че в тайния трезори живеят няколко живи представители на извънземна раса. Освен това в хранилището има и специални данни с формули за „извънземни оръжия“, които са предоставени от „зелените човечета“. Няма доказателства в подкрепа на това твърдение, тъй като целта на ватиканските архиви е да крият знания, за които светът още не е готов.

Автор: Румяна Генадиева

trud.bg