27.07.2024

Чувам, че реалитито „Ергенът“ повтаря живия живот: От толкова жени, мъжът най-накрая си тръгва с маминка. Чудя се дали има проучване колко ергени живеят с мама и за колко разводи причина е също маминка……

И да допълня: българската майка на син много често решава, че той е мъжът на живота й и трябва да й стои до полата, докато е жива. Не одобряват нито една жена в живота му, а ако такава се появи, правят живота й ад, а евентуален развод приемат като знак, че синчето не трябва повече да напуска маминка. И после се чудим защо няма мъже и защо са комплексари. Имах познат, който стана алкохолик заради майка си. Женицата му се обаждаше в седем сутринта да го пита дали си е обул топли чорапи /а синчето беше над тридесетгодишен/, а веднъж го издирваше, защото установила, че не е спал в квартирата си….

Една майка е успешна, когато синът й има криле. Криле да излети от гнездото – силен и успешен. А не да остане в уюта на гнездото – фрустриран и без крила. Всяка майка трябва да даде на сина си криле – естествено, винаги ще се страхува за него и ще го обича, но ако го обича повече от себе си, ще иска да е мъж, а не мамино синче.

Елена Гунчева-Гривова