19.05.2024

Моята позиция: Не смятах да взема отношение, но тъй като се разгорещи дискусията и беше намесено моето име, ще уточня моята позиция по така наречената декларация на Възраждане-Лондон:

Този текст ми беше изпратен от двама човека, нямащи нищо общо с Възраждане преди два дена. На тях са им били изпратени уж от членове. Може и да са били членове, не знам. Казах, че НЕ БИХ ПУБЛИКУВАЛА НИКАКВА ДЕКЛАРАЦИЯ, АКО НЕ ВИЖДАМ ЛИЦАТА И ИМЕНАТА НА ТЕЗИ, КОИТО СА Я ПОДПИСАЛИ!

Когато изразяваш гражданска и политическа позиция, трябва да заставаш с името си и с лицето си. Както направих аз. Не останах да слухтя, не се скрих, не се покрих в последствие. Застанах на барикадата и все още я отстоявам за думите си. И се подписвам с името си под всяка една дума от моето изявление за напускането на Възраждане.

Сега виждам от вас една декларация, под която НЯМА НИТО ЕДНО ИМЕ. Вас никой не ви знае, а вие комфортно заявявате позиция, но не заставате зад нея. Нито един от вас не публикува декларацията с името си на профила си, поне аз не съм видяла.

Страхливостта винаги ме е отвращавала, защото е недостатък на плъховете. Ако влизате в битка, влизайте като лъвове, не като плъхове!

Поради гореизложените причини и не се интересувам кой от напусналите ме харесва или не. Замислете се за реалността и се сетете дали не е по-важно в един момент дали аз ще ви харесам и аз дали ще ви избера. Аз мога да водя битките си и сама. Мога и със съмишленици! НО НИКОГА С АНОНИМНИЦИ!

Елена Гунчева-Гривова