04.05.2024

Академик Денков е гений.

Така ни уверяваха икономите на евроатлантизма у нас, когато Сглобката се правеше перверзно пред очите на всички. Вярно е, човекът сам си даде титлата „академик“, ама кой следи дребния шрифт в политиката, когато градското дясно пускаше сластни слюнки за власт.

Тези дни се изясни заглавието на един от епохалните трудове на „академика“ – „Разработване на „съвършеното“ блокче сапун“. Е, не, а ние си мислехме, че само литературата по свръхестествен начин влияе на обществения живот.

Истината е, че Денков създаде съвършеното блокче сапун. Името му е „Сглобка“. Можем сами да усетим резултатите – Бойко Борисов е целият в бяло и обикаля страната триумфално, докато лели-ГЕРБ примират от възторг, а Делян Пеевски зае ключова роля в управлението.

Това е съвършеният сапун.

Изпра биографиите на всички изверги от прехода, а в белотата на това пране всичко останало беше замъглено и захвърлено на боклука. Така, както жертва на съвършеното блокче сапун сега пада енергетиката. Сглобката пирува с нейните останки, гаври се с българския народ, излъга миньорите и е на път да върне страната поне един век назад.

Благодарение на такива гении един ден ще се събудим без ток и без нищо. Това е единствената добра новина. Защото, когато си пратил енергетиката си в гроба, вече и сапун не можеш да правиш.

Академик?! Това вече звучи като звучна псувня…

Александър Симов

duma.bg