20.05.2024

Обръщам се ПРЯКО към избирателите на Възраждане, ИТН, Български възход, ВМРО…

Гласовете ви са ВАШИ, А НЕ НА ВОЖДОВЕТЕ.

Очевидно е, че вождовете поддържат безнадеждни кандидатури за кмет на София, за да помагат на „сглобката“. Да разрояват гласовете.

Но самите бюлетини са ВАШИ, ще повторя – ВАШИ, и вие решавате. Съберете ги на едно място!

Ако искате, за общински съветници си гласувайте за Възраждане, ИТН, Възход, ВМРО. Щом ви харесват партийците в Общинския съвет, дайте им 4 години папкане.

Но за кмет – всеки глас за Деян Николов или Ивайло Вълчев, е глас в боклука. Който не стигне до 2 тур, гласовете за него изгарят. Единственият смисъл на тези гласове тогава е „обратната стратегия“ – просто те да НЕ идат за някого. Казва се „мюре“ – бутафорен кандидат, който дърпа от други, за да ги свали. Такова мюре е например винаги кандидатът на Либертарианската партия в САЩ, който обикновено става трети на изборите за Президент. И с това издърпва към 1 милион гласа от Републиканците. На последните избори, ако го нямаше този фантом, Тръмп щеше да спечели, въпреки измамите. Но измами + мюре = Байдън…

Същото е при нас. В момента единственият кандидат на опозицията с шанс да иде на 2 тур е Ваня Григорова. Изобщо не я коментирам като качества – няма да кажа, че вярвам, че е честна или считам, че ще е добър кмет. Не коментирам ваксини и Сорос.

Коментирам само и единствено едно нещо – ако кмет на София не е Хекимян или Васко-ДС-то, тогава правителството ще падне. Това е референдум. Ваня е референдум. Тя се откъсна напред и сега е единствен шанс за разклащане.

И всеки който дърпа гласове от нея, работи за „не-коалицията“ ДПС-ГЕРБ-ПП-ДБ. Това е реалността.

Но повтарям – гласовете не са на вождовете Костадинов, Славчо, Янев или някой друг. Гласовете са на хората. Те са ваши!

Можете по свое решение да ги насочите там, където има смисъл. Ако пуснете за Деян Николов, гласът изгаря, отива у „сглобката“. Ако пуснете за Ваня, поне има някакъв шанс.

Не забравяйте – вие сте избирателите. Вие нямате 5 апартамента, получени след субсидията. Не се возите в държавна лимузина. Не обикаляте по света за държавна сметка. Вие НЕ сте вождове, които имат друга мотивация. Вие сте човекът с бюлетината. Нямате нищо друго.

И вашия избор може да е различен от директивата на Вожда…

Аз лично ще наруша собствените си принципи да не гласувам изобщо, и ще направя компромис, за да съборим „сглобката“…

Надявам се и вие да направите своя мислещ избор…

Добри Божилов, писател

Автор на „Задругата“, „Заветът“, „Сказанието“, „Девети“, „Сенките“, „Селфи“, „Гай Балоний“, „Великият ум“ и др.