08.09.2024

След утрешния ден

Дълбоката държава не изпуска властта. Само малко и се изплъзва. Но дори малкото се възприема като пагубно. В рамките на седмица наблюдаваме атентат на бивш и бъдещ президент и компютърен срив. Определено кьорфишекът с ковида на Байдън не свърши работа. Затова се наложи да го пуч-нат своите. Но и това някак не оправя нещата.

Ами сега какво? За пълномащабна война е още рано. Пък и война трябва да се води само, когато може да се спечели. Сун Дзъ го е казал. За ядрено зануляване на света също някак не бива да се мисли, защото дори дълбоките нехора са на ясно, че това ще е последното действие на цивилизацията ни в този и вид.

Остава терора.

Решението идва от само себе си и е доста елегантно. Някак доста организирано като под строй компютрите започнаха да светят в синьо. Уиндоус блокира. Уиндоус на онзи Бил Гейтс, който вместо да си поддържа електронният монопол се е заел да е генерален спонсор на СЗО, да разработва ваксини, да спира слънцето, да занулява пръдните на кравите и куп други филантропски простотии. Благодарение на сините екрани за ден се спряха полети, банкови услуги, медицински услуги. Настана пълен цивилизационен колапс. И то само заради срив в някаква частна система, която е собственост на някаква частна фирма, но в годините така е завладяла пространството, че се е наложила като почти единствена и незаменима. Освен това е обсебила парите ни, социалните ни системи и дори отношенията ни. В резултат на този срив на хората им беше подсказано, че с едно натискане на копче могат да останат без пари, без медицина, без логистика и дори без живот. Да, може и да е незаконно, но някъде в дебелите документи пише, че това е частна фирма с частни интереси и никой не носи отговорност за вашето доброволно решение да се поставите в пълно разпореждане на нея. Въпреки това показно нулиране голям процент от хората не разбраха значението му. За тях това беше временно неудобство. Ако направим ковид аналогия, това е онзи начален период, в който хората ходеха до бакалиите да купуват евтина водка за да си дезинфекцират дръжките на вратите против вирус, който се предава по въздушно-капков път. Нито осъзнаваха мащаба на опасността нито имаха разумен план за действие.

Ако ковид беше здравен геноцид, то денят на сините екрани вече е икономическо-социален такъв. Не е тайна, че абсолютно всички значими финансови лостове се държат от дълбоката държава. Тя печата парите на планетата. Тя решава кой колко дължи. Тя опрощава дългове в трилиони и гони бабички от апартаментите за по петстотин лева. Тя фалира държави с едно движение на ръката. Тя управлява монополите и картелите, които изсмукват парите към себе си и по този начин отварят ножицата богати-бедни. Дълбоката държава контролира борсите и в рамките на ден може да произведе нов милиардер от нулата. Може да сътвори и обратното. На дълбоката държава се подчиняват всички планетарни лобита. Те са зависими от нея, но и тя е зависима от тях. А хората са досадната съставка, която трябва да се контролира.

Тя би избила половината население на планетата дори без повод и само стойте и гледайте на какво е способна ако е заплашена да загуби властта си. Тя ни предупреди. Въпрос на интелект е да осъзнаем какво точно ни каза и колко неготови сме да и устоим. Помислете.

Емил Йотовски

За „Факти“