20.04.2024

Алоу, другарю Радев!!! Има ли пилот в самолета?

Стига си ръкопляскал на укро-наркомана в Брюксел за това, че е убил хиляди руснаци, а си идвай в България и виж какво правят твоите служебници. Очевидно, всички те са достатъчно некадърни, за да свършат нещо съществено, но вече не се търпи тая простотия. Надминахте боковите тъпаци, другарю Радев! Макар, че още в началото си бяхте доньови герои.

Какво трябва да направиш! Лично.

Вдигаш телефона на онова нещо Демерджиев, дето ходи като глуха кучка и говори каквото му дойде наум и му разпореждаш да уволни дисциплинарно директора на полицията. От такива шефове няма нужда! Освен това превенцията на общата престъпност е лично негова отговорност и санкция, затова здрав шут в задника и толкова по въпроса. В едно с цялото професионално ръководство на полицията. Като не могат да мислят и работят, да заминават на село и орат нивите.

След това се чуваш с главния хайдутин на републиката Гешев и му казваш да изрита на мига шефа на съответната прокуратура, която има санкция към въпросния район. След като не са създали нужната организация за докладване на противообществени прояви с потенциал за извършване на престъпление от общ характер – да заминава и той на нивата. В едно с всички негови протежета и други боклуци.

И накрая, заставаш пред огледалото сам, другарю Радев, и си удряш два яки шамара да се събудиш. Защото спиш! Толкова дълбоко си приспан от власта и парите, че направо не се диша от теб. Ставаш по-противен от тиквоча, който отдавна трябваше да е изгнил, ако ти имаше базова управленска смелост. Но нямаш такава! Научен си да биеш токовете и да викаш: „Слушам“. Зелен чорап е малко да се каже за теб.

Не става така, другарю Радев! С приказки под шипковия храст не става.

Николай Марков