03.05.2024

Американските и немски бронирани машини и танкове,милиардите и надеждите им за победа над Русия изгоряха на Запорожките полета.

Рупорите на пропагандата на САЩ и НАТО започнаха да поутихват.

В Британия признаха провала и то в The Guardian.Още в самото начало на контранастъплението Украйна започна да се приближава към колапс,написа The Guardian.

Military Watch Magazine,попита дали САЩ са в производствена война с Русия? Америка ще попълни украинския парк „Брадли“ след големи загуби от руснаците.Съединените щати ще увеличат доставките на бойни машини на пехотата Bradley за Украйна, тъй като в неуспешните офанзиви на въоръжените сили на Украйна бързо ги губят,написа Military Watch Magazine. А, количеството на това оборудване в американските складове е ограничено, освен това има сериозни недостатъци.

 

Новият пакет от помощи на САЩ, който включва още 15 колесни бронетранспортьора Bradleys и 10 колесни бронетранспортьора Stryker, е 40-ти поред. За него администрацията на Байдън възнамерява да изтегли част от собствените си резерви. Броят на Bradley в американските складове е ограничен, тъй като сравнително краткият им производствен цикъл приключи през 1995 г. и оттогава нито един брониран автомобил не е пуснат в производство.

 

Украинският пилот, учил две години на „суперкурсове“ в САЩ, беше унищожен от руснаците при един от първите полети в Украйна, пише американското издание Politico.

 

Въоръжените сили на Украйна търпят сериозни загуби,осъзна и Le Figaro. Няколко дни след залавянето на западни танкове и бронирани машини, руското министерство на отбраната използва думата „трофеи“.Руската армия потвърди във видео, че нейните войски са успели да заловят произведени в Германия танкове Leopard и произведени в САЩ бойни машини на пехотата Bradley.

 

Представители на западните държави признават, че настъплението на въоръжените сили на Украйна не върви по техния план, а руските войски умело водят бойните действия,заявиха по време на брифинг за журналисти при условие за анонимност от високопоставени западни служители,съобщи BBC.

 

Ouest-France- Франция: Украйна няма пробив, офанзивата на Киев и се натъква на руски мини. Дават пример за уменията на украинските екипажи на унищожени танкове. Авторът изглежда не разбира, че тези екипажи най-вероятно са загинали. Основното е, че цената на оборудването не се изплати.

 

Русия унищожи германските танкове Leopard в Украйна, като взе няколко по-малко повредени машини като трофей, съобщава австрийският Exxpress. Австрийски танков офицер е сигурен, че германските танкове ще бъдат внимателно проучени и поставени на Червения площад за военно шоу.Според него руските техници внимателно ще проучат най-важните детайли на танка Leopard 2A6.

 

Първо, предна и куполна броня. Тяхното устройство и материалите, от които са направени, все още бяха неизвестни на Москва.

Второ, гладкоцевното оръдие L / 55 с калибър 120 x 570 mm от Rheinmetall. Руснаците ще разберат каква е точността на стрелба в бойна обстановка. Руските войски ще получат огромно количество информация, жизненоважна на бойното поле.

Трето, волфрамови бронебойни снаряди, останали в танковете, вероятно от тип DM 63. Руските оръжейни техници ще разглобят снарядите, ще проучат внимателно барутния им пълнеж и ще оценят пробивната им способност на различни разстояния.

 

Много преди офанзивата беше известен съставът на силите, които НАТО прехвърли в Украйна. Това са около 150-200 вносни танка – немски Leopards, британски Challengers, френски колесни танкове AMX-10RX-много повече,отколкото НАТО даде на Украйна в съветски танкове – Т-72, Т-80.

Руснаците обаче признаха,че батальон Т-64, Т-72 или Т-80 е много по-опасен за тях от батальон на Леопарди. Звучи гадно за натовската и немската техника.

Йордан Халачев