16.05.2024

Политиците като срамежливи девици се пазят от темата дали изобщо хазартът има място в България. Защото и с реклама и без реклама, той съществува. Ако се забрани рекламата, нищо няма да се промени, ще намерят начин да заобиколят закона.

За миналата година залозите са били над 2,3 МИЛИАРДА ЛЕВА. Представете си за какви суми и какво пристрастяване става дума. Имате ли представа колко хора са в тежка зависимост и вземат заеми и си разпродават имуществото, за да играят?

Това много добре се видя при талончетата за търкане. Все едно им изтъркаха гънките на мозъка на някои. Пенсионери едва чакаха да вземат пенсия, за да дадат половината за талончета. За ротативките и онлайн залаганията няма и да коментирам.

И дали държавата печели чак толкова от този хазарт – определено не с оглед на това как населението става зависимо. Има много държави по света, където хазартът е забранен или съществува само като контролирани от държавата игри – лотарии, тото и т.н.

Политиката на България последните три десетилетия е насочена само и единствено към печалбите на определени олигархични кръгове. Хората – кучета ги яли!

ДДС върху хазарта има ли? Какви са точните печалби на организаторите на игрите? И колко хора са тежко зависими от хазарта.

Предизвиквам политиците да забранят хазарта, а не рекламата му. Защото на практика не правят нищо!

Елена Гунчева-Гривова