19.05.2024

Прочетох сигнала срещу партия „Възраждане“ с искане да бъде забранена. Ами то хвалби, хвалби, на който и българин да прочетете тоя сигнал, ще каже „браво“ на партията. Били против ковидмерките и зелените сертификати. Били срещу въвличането на България във война. Е, и? Огромното мнозинство българи сме също против. В този смисъл това, което са заявили, се подкрепя от много българи.

А четейки списъкът с поискалите забраната на партията, трудно установявам нормални и българи. Има едни странни имена. Разбира се, Берберянката е в списъка, тя, като една мислеща за България българка, е първа на барикадата, БХК в целия си състав /тъкмо ги бяхме позабравили/, Паситата, някакво чудо, наречено Яна Бюрер-Тавание /изпаднах в размисли дали е българо-немкиня с французки уклон, или немскофренска българка, бе бали маамата/, Бенбасат, Финци, нещо, наречено Бонифас и прочие.

Направо занемях. Списъкът би накарал всеки нормален българин да иска да споменава майките и лелите на подписалите и котките им лелини. И думи, които биха предизвикали със сигурност блокиране и изтриване на акаунти във фейсбук.

Че, във Възраждане има много греди за дялане, е ясно. Първа съм за това някои хора от партията да бъдат разследвани за брутални заплахи и закани към други хора. И за поведение, несъвместимо с нормалното. Ама в партията има и свестни хора, които са родолюбиви и се борят за България, въпреки че ръководството според мен предадоха интересите на българите.

Не може заради една бълха да се гори юргана. Не може заради няколко думи на невъзпитани психопати, да се зачеркнат всички, които са решили в тази партия да се борят за България.

А когато се тръгне да се забраняват партии, фашизмът е съвсем близо. На един списък интелектуалци разстояние…..

Елена Гунчева-Гривова