03.05.2024

Страхил Ангелов

Израел е нанесъл удар по иранското посолство в столицата на Сирия Дамаск. Сградата е разрушена и са убити 11 души, от които 8 иранци, между които и двама висши военни.

Това се случва на фона на продължаващото клане в Газа, където загиналите от началото на нахлуването на израелските въоръжени сили са близо 40 000 души, от които най-малко 10 000 деца! Бомбардиран е квартал на Дамаск, в който се намират посолствата на редица държави и мисии на международни организации, което разбира се не е проблем за Израел – за тази държава не важат абсолютно никакви международно-правни норми, те са „задължителни“ за останалите, но не и за САЩ и Израел, които могат да убиват когато и когото си пожелаят, а останалите просто са длъжни да се правят, че не забелязват случващото се.

Естествено западните средства за масова информация, ще оправдаят атаката и ще направят внушение, че убитите иранци едвали не са си „получили заслуженото“, както и хилядите палестинци подложени на геноцид в Газа, който ни се представя като „справедливо възмездие“ и „законно“ право на Израел да се защитава. Същите опорки използват и САЩ, които защитават „жизнените“ си интереси по цялото земно кълбо, което очевидно считат за своя собственост и ресурсен придатък и всеки, който оспори това бива моментално атакуван.

Провокациите към Иран не спират и стават все по-дръзки. Голямата цел е ислямската Република да бъде въвлечена в мащабна война, която да доведе целият регион до катастрофа.

Абсолютно сигурно е, че от страна на т.нар. „демократина международна общност“ в това число и ЕС няма да последва абсолютно никаква реакция, защото имиджа и интересите на Израел са свещенна крава. Това деяние, както и терористичния акт в Подмосковието, при който бяха убити 144 души, няма да бъде осъдено от европейските лидери, а още по-малко от брюкселските чиновници или Европейския парламент. Те обикновенно или мълчат като риби или започват да плямпат несвързани глупости докато обслужващият ги медиен октопод не размие съответната „неудобна“ тема….. такива са демократичните евроатлантически практики, които лесно могат да се разяснят с една дума – ЛИЦЕМЕРИЕ!

Байдън и Нетаняху са на път да запалят света само и само да останат на власт, дори това да минава през труповете на собствените им държави и народи!

Всички се надяваме на Тръмп, който обещава да спре безумието на неолибералната „дълбока държава“, но за съжаление до 5 ноември има много време и светът може да бъде изправен пред тежки предизвикателства до тогава. В момента група психопати са поставили бъдещето на човечеството на карта!

Страхил Ангелов