25.04.2024

Такова е положението към момента. Ганьо отдавна е забравил вкуса на баницата, но и Дойчо ще стои гладен на тъмно и студено. И няма да води родата в бирария и на ресторант! Смешна е паниката, която обзема западноевропеците при мисълта, че няма да могат да си позволят ресторант. А у нас да ходиш на ресторант отдавна е черна точка. У нас на ресторант ходят само депутати и мутри, герберасти и простокировци.

Колкото до Шенген:

Не губи кураж, иде нов тираж!

Само че каква ни е печалбата, ако с новия тираж „ни пуснат“ в Шенген? Това не е като да „ни пуснат в рая“. Шенген е измислен да го храним ние, а не той нас. Малко ли дерибеи, вътрешни и външни, храним, та и Шенген. Шенген също е черна точка – само политическите проститутки извличат облага от Шенген. С румънците имахме късмет, че ни спряха на портала. Горката Хърватия!

След година-две, когато почнат трусовете и наводненията – и Нидерландия, Белгия и Люксембуг се окажат до шия под солената вода, Шенген ще тича да се спасява у нас. Ще се натискат „да влязат“ в Калотина. Бял ден да не види дебилът, който ги „пусне“.

Милена Върбанова