24.04.2024

Добро утро!
Пия си кафето, още съм сънен и чета новините.
В ежедневния анализ за ситуацията в Украйна на американския т.н. Институт за изследване на войната (ISW) се посочва, че „украинските сили планират да продължат настъпателните операции през следващата зима, за да се възползват от последните успехи на бойното поле и да попречат на руските сили да възвърнат инициативата във войната“, понеже, забележете, „нискокачествените мобилизирани новобранци и персоналът на групата „Вагнер“, набран от руски затворници, не са подготвени за битка през зимата“.

Отварям и сайтовете на „врага“, за да сверя информацията за „настъпателните операции“ на всушниците и чета:

0:25 В редица източни региони на Украйна е обявена въздушна тревога. Сирените звучат в Днепропетровска, Полтавска, Сумска и Харковска области, както и в контролираните от Киев райони на Запорожие, Херсонска област и Донецката народна република.

0:32 Мощни експлозии в Краматорск: руската армия атакува склада с ракетни и артилерийски оръжия на въоръжените сили на Украйна. В промишлената зона се взривяват вражески боеприпаси.

01:22 Експлозии в град Запорожие, който е под контрола на Киев. Взривяват складове за боеприпаси, военна техника, огневи позиции на въоръжените сили на Украйна, както и инфраструктурни съоръжения, използвани за военни действия.

02:58 Серия от експлозии и силен пожар в Кривой Рог. Стълбове дим над града. Съобщава се, че е имало до 6 експлозии.

Междувременно си представих как 2 милиона киевчани, следвайки съветите на местните власти, послушно рано сутринта копаят дупки в замръзналото междублоково пространство и се изхождат в тях, за да не прелее отходната система.

Баси настъпателните операции! Съсипаха го тоя Кремъл.

Армен Попов