20.04.2024

Новините за евро-атлантиците никак не са добри.

Белият дом отново, за пореден път, се разграничи от Украйна и я разкритикува за военните удари с дронове на територията на РФ. Освен критика, Белият дом в лицето на Антъни Блинкен каза, че САЩ не дават оръжие на Украйна, за да НАПАДА Русия! Това всички ли го чуха ясно?

САЩ НЕ ПРЕДОСТАВЯ ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА ЗА УДАРИ ПО РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ.

Толкова активно се променя ситуацията в САЩ, че трудно се следи, още повече, че процесите про и анти глобализмът се наслагват много дълбоко един върху друг. Иначе казано, някои глобалисти провеждат откровено антиглобалистка политика или не пречат на антиглобалистите.

Въпреки факта, че Сенатът остава в ръцете на демократите, има много сигнали, че ходът на американската политика за Украйна и срещу Русия се изменя и всеки следващ ден ме изненадват нови небивалици.

Има индикации, че обединени сили на демократи и републиканци действат заедно. Глобализмът, ДД определено си променя тактиката и стратегията, снижавайки досегашната бяс и заменяйки я с друг вид състояние, което е доста по-смирено. Което не означава, че глобалистите не разгръщат целия пълнокръвен план за завладяване на човечеството.

Защо Русия „проспа“ дроновете, с които бяха атакувани няколко летища навътре в страната и дори бяха ударени самолети ракетоносци от стратегическия арсенал, наблюдаваме. Отново се заговори за преминаване на РФ в режим на война, пълна мобилизация и прочие добре познати рефрени. И отново ще обърна внимание, че в настоящата ситуация за Русия става дума за коренно различна война, която включва няколко вида войни в себе си и изисква различен тактически подход. И знам отлично защо Путин отказва да приведе Русия в бойна готовност. За мен е очевиден отговорът!

Русия ще инициира в петък заседание на СС на ООН с тема – оръжието за Украйна. Русия ще постави на дневен ред въпроса за въоръжаването на най-различни и многобройни групировки в цял свят с оръжието, което Запада предостави на Украйна. Защото е ясно, че то се продава от украинския режим. Предполагам, че тази инициатива на РФ идва като резултат от разузнавателни данни от целия свят. Могат ли да си позволят САЩ тяхно оръжие да попада във вражески на САЩ ръце, не знам.

Много важно нещо беше изказано вчера от Юрий Ушаков, помощник на президента на Русия. Той каза, че проектът „от Владивосток до Лисабон“ е затворен за РФ, неуспешен, и Русия се отказва от него. Това е много лоша новина за Европа.

Освен това каза, че елитът на Русия и народът на Русия са в единодействие по отношение на „безпрецедентното външно влияние и намеса“. Мога само да се догаждам какво има предвид Владимир Владимирович тук по отношение на прозападния руски елит!

И още нещо. Положението и отговорността на ЗАЕЦ са прехвърлени изцяло под ръководството на Росатом.

Очаквано срещу Илън Мъск започна кампания. Обвинения в лошо отношение към животни. Не се съмнявам, че има такова, но е пределно ясно, че ДД вади гадните неща на всеки само когато той я застраши. Докато слуша, няма никакви проблеми, ако ще да има лошо отношение към човеци.

В същото време Мъск уволни поредния висш служител на ДД в Туитър, ръководителят на юридически отдел на мрежата, който носи името на американския държавен секретар при Буш старши Джеймс Бейкър. (Нищо чудно да му е наследник) Мъск го обвинява, че е главният изпълнител на манипулациите в Туитър и контрола на цензурата.

Постът на Дачков за Хуан Карлос, който моментално е бил изтрит, е супер важна новина, която ще разгледам отделно.

Анастасия Гешева