05.05.2024

Бившият президент, вечно нахиленият Росен Плевнелиев, вероятно страда от тежка форма на деменция. Тъжната констатация направи репортер на Narod.bg, изслушал глупотевините му тази заран по Нова.

Очевидно забравилият миналото нелеп държавен глава се изтъпани на малкия екран, за да ни каже следното умозаключение: „С действията си държавният глава за пореден път наруши Конституцията. Румен Радев взриви независимостта на Конституционния съд. Той няма право да казва на съда какво трябва да прави”?!

Вероятно Роската има предвид сигналът на Румен Радев до Конституционния съд за избора на Борислав Белазелков и Десислава Атанасова за негови членове, макар президентът да е в правото си да алармира висшите магистрати.

Държавният глава сезира Конституционния съд с искане за обявяване за противоконституционност на решенията на Народното събрание за избор на конституционни съдии.

В мотивите си Румен Радев припомня новоприетия чл. 91б от Конституцията, който задължава Народното събрание при избор на членове на органи да спазва принципите на откритост, прозрачност, публичност и обоснованост, за да гарантира тяхната независимост.

Според държавния глава тези принципи са били нарушени и не могат да бъдат заместени от формалните обсъждания и процедури, целящи легитимирането на предварителна договорка между управляващите политически сили.

Видно е, че мъжът на русокосата синоптичка Деси Банова е по-блондин от нея – забрави как в средата на ноември 2012-а се фръцна театрално пред съдия Венета Марковска и полегналият на властта тогавашен състав на КС без никаква законова причина не допусна нейната клетва, макар да беше избрана за член на Конституционния съд?

Тогава прищявката на Роската не беше взривяване независимостта на КС, а сега действията на Румен Радев са?

Винаги е имало подозрения, че Росен Плевнелиев притежава типично женски качества още от втрещяващото му признание, че в предишния си живот бил ирландска пастирка, което научил от софтуер, създаден от самия него

В този живот, обаче, май е обикновена ковра….

narod.bg