09.05.2024
Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение
Е, НЯМА ТАКОВА ПАДЕНИЕ! „Аз съм българче“ на Вазов до трибагреника, който пък се издига от българче (?) със синьо-жълт украински пуловер… Подтекстът е ясен и за слепите!

Има още една хипотеза – книжката е предназначена за украинските деца у нас, които сега се борят с българския език. Много нескопосана работа – „Аз съм българче“ да събере на една корица байряците на България и Украйна. Демек, евросолидарност в действие, зад широкия гръб на народния поет! Нещастници!

Ама какво се чудим – вече 2 години украинският флаг се вее над уж българската столична община. Е, как да не се тревожим за съдбата на Вазовото стихотворение? Бойкот на издателство „Хермес“ – видя се, че там работят същите опасни еничари, като в „Свободна Европа“!

И за тези, които ще кажат, че е фейк-новина – книжката я има в каталога на издателството, цена 4 лева. А анотацията за изданието на „Хермес“ е още по-цинична, спрямо дядо Вазов: „В сборника са включени едни от най-популярните и родолюбиви стихове на класика на българската литература Иван Вазов“.

Кирякстефчовци от „Хермес“, проклети да сте!

Валентин Бояджиев, afera.bg