06.05.2024

Събудих се от досадно бръмчене тая нощ – гледам по телевизията поредното русофобско насекомо – някакъв си Тагарев-Магарев каканиже при Лора Крумова в правоверен евроатлантически транс и сипе огън и жупел срещу Президента заради позицията му срещу оръжия за укрите.

Спомена за „евроатлантическите ценности” и тутакси се нахвърли да даде кристално ясен пример за подобна: „Например, евроатлантическа ценност е една държава да не напада друга!” И премигна доволен от находчивостта си.

А така наречената „журналистка” не пожела да поеме удобно подхвърлената топка и да я отиграе, като затапи моментално наглия събеседник: Как държавата САЩ нападна Югославия и Ирак преди време – вероятно в изпълнение на горепосочената ценност!

Но не, ще кажат те, Америка не нападаше суверенни държави, тя само налагаше мир и демокрация – с брадвата по главите на непокорните държави и народи!

„Бомбата направи това, което трябваше – донесе мир на света.” Ще каже след години Пол Тибетс, пилот на стратегическия бомбардировач, с който е пренесена бомбата до Хирошима.
Гиди дърти лицемери!

НИКОЛАЙ РИЗОВ