17.05.2024

Много са изненадани как Христо Иванов сега е пръв приятел с ДПС , но който има памет, ще си спомни, че договорката между ДБ и ДПС се случи през 2020 г., когато пред камери помолиха ДПС за малко от баницата и Доган се съгласи.

През далечната 2020 година ДБ организира една акция, с която успя да внуши на една група софиянци, че са борци срещу мафията и „статуквото“. Направиха своеобразен десант на Росенец, там един чупи българското знаме, беше голяма драма. Малко като замряха нещата, Доган дойде да види каква е олелията.

Цитирам после какво се случи:

„Изненадващо по време на т.нар. плажуване в парк „Росенец”, озаглавено “Доган сарай бийч фестивал”, се появи почетният председател на ДПС Ахмед Доган. Той излезе от имението си и застана до оградата от храсти, за да изслуша исканията участниците във „фестивала“.

Протестиращите обясниха исканията си, помолиха го да помогне в свалянето на Борисов от власт, като се развикаха: „Вие ли разпределяте баницата, разпределяйте я точно, нали и ние искаме да живеем. И да ядем заедно баницата!“.

Ахмед Доган спокойно обеща, няколко пъти, и отново пожела успех. После се отправи към вилата си. Протестиращите продължиха плажуването с викове „Оставка“.

Е, нека му се признае на Христо Иванов – прекрасен политик, който си изпълнява обещанията. Обещаха си да ядат заедно баницата с Ахмед Доган и това се случи. Браво! Един политик да си изпълнява обещаното. Браво и на Доган! Обеща на ДБ от баницата, спази си обещанието. Той конкретно с нищо не е виновен, човекът си почиваше на Росенец и някакви дойдоха да го молят за власт, той благородно им я даде. Нито е ходил да ги търси, нито нищо, ДБ сами дойдоха да искат с ДПС.

Учуден съм, че 200 000 софиянци яростно гласуват отново и отново ДБ да може да яде баницата на ДПС, но те си знаят. Щом им харесва.

Иначе, имаме си български лаф, който е перфектен за ситуацията. Не е луд тоя, който яде баницата, а тоя, който му я дава.
Бон апети на ДБ! Да разкажат после вкусът на баницата какъв е бил.

Автор: Виктор Блъсков

trud.bg