25.04.2024

Ако се направи правителство с третия мандат, това ще бъде добре за партията, но ще бъде лошо за държавата. Няма кого да подкрепяме. ГЕРБ е най-голямата партия, ГЕРБ не крепи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира икономическите данни и твърденията за рекорден растеж на индустриалното производство. Той подчерта, че не става дума за реален ръст, който да бъде от полза на бизнеса и гражданите, а за ръст на износа на оръжия заради войната на Русия срещу Украйна.
Той цитира данните на БНБ, която влоши макроикономическата прогноза за 2022.

„Прогнозата е ужасна. Аз три пъти вадя държавата от кризи – гръцка, миграционна, COVID. Но и ние имаме душа. Промяната ни нанесе повече щети, отколкото COVID кризата“, подчерта Борисов.

Борисов попита и защо никой не цитира данните на БНБ за инфлацията.

„Тази чудовищна инфлация не е реклама нито за „Продължаваме промяната“, нито за Асен Василев, нито за Кирил Петков. Такова чудовищно обедняване на българите не е имало. Инфлацията при цените на храните е над 23%“, каза Борисов.

Според него „Продължаваме промяната“ не искат да управляват, защото няма откъде да докарат природен газ, предаде БГНЕС.
Лидерът на ГЕРБ коментира и съдебната реформа.

„Направихме много стъпки в съдебната реформа, като сме питали Венецианската комисия и ЕК. Евроатлантическите ни партньори ще застанат зад нас. Ние не си шушукаме с тях, а си говорим като членове на тяхното семейство. Ако с Асен Василев си шушукат, защото му нямат доверие, с нас си говорят“, обобщи Борисов.

https://fakti.bg/