27.04.2024

„Ако има доказателства, има органи, които да разследват. Нито лев не сме получили от Божков. Ако някъде някой е получавал – да си носи отговорност. Аз и партията не сме получили и стотинка от Васил Божков“, заяви Борисов от Стара Загора и обяви, че ГЕРБ ще е първа политическа сила след изборите на 2 април, а Живко Тодоров ще бъде канидатът на партията на предстоящите местни избори през есента в Стара Загора.
Вчера беше санкциониран бивш наш член Влади Горанов по закона “Магнатски”.

„Искам да напомня на тези, които злорадстват, че още тогава той беше освободен като министър, освободен като депутат и от тогава не участва в нито една листа на партията. Ние до толкова можем като партия да се разграничим“, припони лидерът на ГЕРБ.

През 2020 г. бизнесменът Васил Божков обяви от Дубай, че е платил рекет на Горанов и тогавашния премиер Бойко Борисов в размер на около 60 млн. лв., за да получи законодателна отстъпка.

„Съжалявам за децата на Горанов, защото ние, големите, можем да понесем всичко, но децата не могат. Надявам се Горанов да докаже, че е невинен и аз съм убеден в неговата невинност“, каза Борисов.

Той бе катеоричен, че на изборите на 2 април ГЕРБ ще е първа политическа сила. „Жората виждат направеното от ГЕРБ, виждат какво стана с инфлацията, с цените, когато я няма ГЕРБ. Нека ни сравняват”.

https://liberta.bg/