16.09.2024

Боян Чуков

Известният български общественик и анализатор Боян Чуков публикува интересен анализ в своя Телеграм канал „Матрицата отвътре“.

Ето какво написа той:

CFR (Council on Foreign Relations): Конфликтът в Украйна трябва да се замрази при наши условия и отново да търгуваме с Русия. Съветът по външни отношения (CFR) е рожба на Рокфелер, с дългогодишен аниматор Кисинджър. Играе значима роля в концептуализирането на американската външна политика. Позицията на CFR озвучи Томас Греъм, експерт по Русия и бивш ръководител на стратегическия диалог между Белия дом и Кремъл. Той счита, че никой няма да свали Путин. Русия няма да се разпадне. Нейната икономика няма да се срути. Затова трябва да се търси мирно съжителство с Русия. Да се постигне договорняк. Томас Греъм предвижда реформа на НАТО. Разделяне на Североатлантическия съюз на две части. Първа-САЩ. Втора включваща Британия и Турция. ЕвроНАТО ще отговаря за конвенционалните сили, а САЩ ще държат „ядрения чадър“. Европейците получават ролята на пушечно месо. Важен акцент: НАТО ще продължи да се разширява и ще обхване „почти всички европейски страни“. Още един акцент: Намаляване на руския потенциал за водене на хибридна война. Реални преговори може да има само между САЩ и Русия. Естествено, всички останали в Европа са пешки. Европейците ще бъдат в миманса и с инвентарен номер.

Предложението се свежда до следното: Първо, дайте ни ресурси за да си възстановим икономиката и да пуснем на пълни обороти нашия ВПК. Второ, след нормализирането на икономическите отношения между Русия и Запада, като последствие, ще се отслаби връзката Москва-Пекин.А накрая, когато Западът се възстанови икономически, превъоръжи и укрепне като цяло… ще се разправи с Русия и Китай. Стар номер и не вярвам Путин да се хване. Но руската Пета колона ще работи за предложението на CFR. А тя към този момент не е за пренебрегване заедно с мигрантите от Азия, които подготвят почвата за „зелена революция“ в РФ.

Боян Чуков, Телеграм