05.10.2024
bsp-pozitano

Иван Иванов от БСП в дебата по bTV: „Бях изключително любезен да ги изслушам.“ Изключително любезният Иван Иванов от кохортата, свалила Корнелия, има акцент на човек, който като малък не е виждал библиотека. БСП била изработила програма от 100 точки, с които да се пребори кризата. Криско Бандеровеца най-вероятно е изработил евроатлантическата програма на бесепето (така се чува), която се отличава от идейния милитаризиращ доклад на Марио Драги само по лицемерието и фалшивостта, с които БСП облича говоренето си пред гласоподавателите. От известно време употребяваме понятието хибридна война във всевъзможни посоки, но най-вече за да обясним опитите за деструктуриране и унищожаване на държавността без военна интервенция в страна, която представлява обект за усвояване и е мишена. Няма по-добра хибридна практика в относително свободно общество от ОВЛАДЯВАНЕТО НА ГОЛЕМИ МАСИ ИЗБИРАТЕЛИ ЧРЕЗ ИЗМАМА.

В този смисъл БСП много отдавна е една фалшива партия, за която все още 5-6% крепостни баби и дядовци на хапчета, и участници в комунистическата репресивна машина гласуват по инерция, ОСВОБОДЕНИ ОТ ВСЯКАКВО ЛОГИЧНО МИСЛЕНЕ И СЪЖДЕНИЕ. Въпросното БеСеПе по време на прехода беше превърнато в боксова круша за тактическо отливане на гнева на една част от народа, а междувременно комунистическото задкулисие създаде проекти, които успешно да поемат колаборацията със западните фактори. Постепенно обаче БСП-то беше поставено под ръководен доверителен контрол от външните фактори и доказваше нагледно как ЕДНО СЕ ГОВОРИ НА ЕЛЕКТОРАТА, НО ТОЧНО ОБРАТНОТО СЕ ВЪРШИ! И така започна да се смалява и да губи идентичност, докато накрая получихме едно БСП без идейна ориентация, с много объркани мисли и в пълна готовност да изпълнява външните поръчки на старите идеологически врагове, само и само да докаже, че изкупува вината си. СУБЕКТ С ЧУВСТВО ЗА ВИНА ЛЕСНО СЕ ПРЕВРЪЩА В КОНТРОЛИРАН ОБЕКТ. Затова и БеСеПе-то беше оставено да съществува, защото придоби формата на семейна, клиентелистка партийка, бранеща единствено финансовите интереси на бюрото си. През целия преход задачите на БСП не бяха да отстоява националния интерес, а да доказва, че се е превърнала в нещо ДРУГО от това, което някога е представлявала.

В този смисъл задачата на БСП беше изпълнена успешно. И сега гледах ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЛЮБЕЗНИЯ ИВАН ИВАНОВ, както той самият се изрази за себе си, и се замислих, каква тежка нищета е обхванала тази партия – нечленоразделност, некомпетентност, комичност. Няма по-безсъдържателна партия от БСП, която освободи пространство за появата на ПП. БСП просто загуби сама себе си, отказвайки се от водеща роля в политическия спектър, и заемайки ролята на притурка. БСП така и не намери верния наратив за своя бързо намаляващ електорат. Тя подари своя електорат с една неграмотна лекота на всички останали партии. Разлагащата се империя на БКП съпортваше схема за овладяване на политическото и икономическото пространство. И уроците по мимикрия и декор стигнаха своя финален акорд – Иван Иванов, Зафиров, Гуцанов, Вигенин и подобни да изгасят осветлението, а за финалното представление да поканят Евгени Минчев. Нямам нищо против тази приятна цветна пеперуда, ободряваща всяко парти в държавата, но просто политиката не е шоу бизнес.

Ясно е, че БСП бива подготвяна за притурка, печени зеленчуци към основното ястие, поръчано от господаря на републиката. Франкенщайн ли беше, Витгенщайн ли беше, БеСеПе-то не се замисля много, партията е изобретила чудовище вместо философия, и сега съвсем в реда на нещата чудовището ще ги схруска на закуска. НАЙ-ЩАСТЛИВИ СА РОБИТЕ, КОИТО БИВАТ ХРАНЕНИ РЕДОВНО. Свободата е тежест, изисква борба. Виж, робството, което гарантира дажба, създава доволни примитиви, има наркотик, има алкохол, има курви, има розови едри банкноти, има даже и депутатство, а е възможно и влизане във властта. Вярно като зеленчуци, но все пак… Че какво му трябва повече на ръководството на БеСеПе-то! Е, сега, че някой там им се обаждал по телефона, да им нарежда как да мислят, как да действат, голяма работа! Те КАЧЕСТВЕНИ СЛУГИ ЛИ СА или не?! Ми ще си изпълняват задълженията, щото прокуратурата не спи за някои…

Калина Андролова