23.04.2024

Анастасия Гешева

За да избегнат директен сблъсък с бруталната световна цензура на ДД и тежката идеологическа пелена, която покрива Земята, политиците казват едно, а имат предвид съвсем друго. Да, и преди е било така, но сега размерите на това явление са потресаващи.
На всичко отгоре е смешно, че самата ДД не може да се справи с този проблем, който тя създаде.
Пресен пример е изказването на Джо Байдън за проговори с Русия.

Изключително сложна система от думи и изрази, която мога да опиша така – Много искам да не си личи, че това, което казвам има обратно значение и аз всъщност казвам, че няма да водя преговори, като по този начин искам да кажа, че цялата ми администрация е строена да търси начин да водя преговори така, че никога никой да не разбере, че съм предприел стъпки за преговори с господин Путин.

Ако нищо не разбрахте, не се притеснявайте, точно това става, информационната война прилича на матрьошка и накрая само по случващото се може със сигурност да се разбере какво точно говорят политиците.
Че САЩ водят и ще водят преговори с Русия, с Путин, не е никаква новина! Наблюдаващите знаят, че те не са спирали на различни нива, напоследък зачестиха. Някои бяха отказани или поне така официално обявиха, като например преговорите за стратегическите оръжия в Кайро, които руската страна обяви, че няма да се състоят без повече подробности.

Посещението на Макрон в САЩ е интересно за мен със съвсем други неща.
Две важни неща видях и ще наблюдавам случващото се, за да проверя резултатите.
Има много сериозен разкол, разделяне, конфликт в ДД, която се разпада, в това съм сигурна. Макрон отиде в САЩ, за да се опита да уговори Франция да не бъде смляна до крайност от руско-американските клещи. Дали Франция ще търси езкит от ЕС, предстои да видим, но със сигурност прави драстичен опит да се спаси от съдбата на Германия. Икономическо унищожение, икономическа промишлена емиграция, политически похлупак, военен контрол – тези неща не са никак желани от Франция, за разлика от Германия, която без да гъкне, изпълнява всичко, което САЩ искат от нея. Впрочем същото тотално сервилно положение е заела и България. Германия и България отново са в един лагер.

Франция има много тесни връзки със САЩ по линия на създаването на американската държава и затова Франция има претенции към насоките на американската политика. Тя винаги е участвала активно в създаването на американските ветрове, на второ място след Англия, Франция оказва значително влияние върху американската политическа архитектура.

В момента Макрон има основания да поставя условия на Вашингтон заради засилената американска политика на неглижиране на френските интереси, връх на която беше откровеното предателство на САЩ към Франция при случая AUKUS.
Подозирам също така, че преговорният процес на САЩ с Русия ще включва участие/сътрудничество/медиация на Франция. Дали САЩ и Франция ще направят финт на Великобритания, ще се види много скоро, но смятам, че претенциите на Макрон към геополитическото значение и влияние на са взети предвид. Което автоматично означава, че още една тухла от стената на ЕС е извадена.

По отношение на Украйна нещата стоят така:
Положението на Украйна е катастрофално, на ръба на хуманитарна катастрофа, държавата е смазана и единствената причина, поради която все още някои си мислят, че положението е различно, е тоталитарната идеологическа пропагандна машина на обкръжението на Зеленски, която задържа илюзията.

Още веднъж подчертавам, че Англия не споделя американската политика на подход към преговори и активно и пречи!
Буквално седмици ни делят от момента, в който животът на милиони украинци без ток, вода и топлина ще бъде на ръба на пропаст и повече отвсякога Западът е отговорен. Няколко пъти руснаците казаха, че продължаващото въоръжаване на Украйна ще отлага преговорите за мир.

България се готви да изпрати официалния си колет. Това ни прави съучастници в геноцид. Тези някои европейски страни пак се наиграха с история, говорят за глада в Украйна през 30-те, наричат го геноцид. Да внимават сега да не направят геноцид, че никаква цензура повече не може да скрие истинските виновници за положението на Украйна и милиарди други по света!

Анастасия Гешева