18.05.2024

Калина Андролова

Гледах Димитър Стоянов и за пореден път се убеждавам, че става дума за една и съща ментална нищета в държавата ни от двете страни на реката.

Да му кажа на Митьо смс-а, че в договора с БОТАШ няма такса take-or-pay! Защото такава такса е опция, когато имаш доставчик. БОТАШ не ни е доставчик в това СПОРАЗУМЕНИЕ.

Става дума за service fee (такса услуга), която плащаме (486 514 долара на ден) без да ползваме в момента нищо от газопреносната система на Турция.

Ако нашите управленци (по радево време) бяха на място, можеха да сключат договора ПОНЕ с клаузата, че ще плащаме, когато е извършена „услугата“, а не като абонамент за 13 години без възможност за преразглеждане.

НО НАЛИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ТРЯБВАШЕ ДА ПРОДАДАТ БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ ДРЕБНА ВЗЯТКА.

Този път взятката ще ни осигури васална зависимост или откъсването ще бъде на стойност над 2,3 милиарда долара. Радев, който зае позицията президент в два поредни мандата със завидна електорална подкрепа, загуби почти всички правомощия, които Конституцията му предоставяше.

Загуби всичко срещу обединената дългогодишна патримониална власт, защото прояви дефицити в избора си на политически кръг, демонстрира липса на стратегия и беше силно изкушен от възможностите да се подкрепи финансово.

Той можеше да бъде център на сдържане и противотежест на разсипването на България, но се обгради с глупостта, която явно е непреодолимо и могъщо представена в България.

Тепърва ще се появяват проекти като Трети март и пр. нефелности, проект на Ваня Григорова, проект на Петър Витанов, полупроекти на този и онзи и др. Нищо няма да излезе от всичко това. Както не излезе и досега.

Произвеждането на проекти, които са лимитирани откъм лидерство и смела стратегия, са изключително удобни на клиентелистките партии и те се ползват от тази игра, и дори я финансират.

Радев също се вкара сам в този ред на безпомощност, която си въобразява, че е сила, произвеждаща нещо. Неговата воля за самоутвърждение се подкара от една революция, платена от други, и се сломи полека, когато ДРУГИТЕ бяха отстранени.

Единствено онези ДРУГИТЕ могат да променят ОТНОВО нещо в настоящата ситуация и да създадат единен фронт. Ако пожелаят.

Бъдещето на държавата е в ръцете на ДРУГИТЕ!

Калина Андролова