19.04.2024

За нелепиците, които един бивш финансов министър изрече във връзка с бюджетния дефицит, мога да кажа за пореден път, че на такива хора никога не бива да се дава възможност да управляват, дори квартална бакалница!

Истината е, че кражбите не могат да бъдат възстановени, а цената, която ще платим е ужасно висока. Има няколко начина за финансово заробване на една държава и всичките се прилагат по класическата формула чрез дълг.

Най-лесно това упражнение се изпълнява чрез държавен и общински дълг. Ама, ние не бяхме ли във Валутен борд, който уж трябваше да брани финансовата стабилност на страната? И как така в условията на Валутен борд България е във финансов колапс?

Припомням, че за всичко това, което се случва днес писах преди почти година, но кой да чуе. Всъщност българите отдавна май искат да чуват само красиви обещания и думи, но рано или късно пристига истината, а тя, истината, много често е болезнена.

Днес гледам едни хора разпънали масички в центъра на София и ударно събират подписи и лични данни от хората, а те, хората без дори да се интересуват си предоставят данните незнайно на кого. Казали им били, че се подписват за референдум за мир.

Обяснявам им, че в регистъра на Народното събрание няма регистриран подобен инициативен комитет за провеждане на подобен референдум и, че събирането на подписи и лични данни по този начин е незаконно! Показвам на хората и регистъра в Народното събрание, за да могат да се убедят, че към днешна дата липсва регистрация на инициативен комитет по законния ред https://parliament.bg/bg/register-referendum

Както се казва: Пътя към Ада е постлан с добри намерения! Българинът продължава да е наивен и да вярва на красиви и лъжливи думи, а майстори в тази област е видно, че има в изобилие.

Димитър Байрактаров