06.05.2024

Страхил Ангелов

„Партията на Свободата“ водена от Герт Вилдерс спечели изборите в Нидерландия. В основата на предизборната платформа на формацията е изваждането на Украйна от списъка с приоритети на страната.
В Словакия преди месец на власт дойде Фицко, който прекрати всякаква помощ от Словакия за Незалежната.
В Германия, подкрепата за Шолц – „социалист“ ястреб и войнолюбец, се е сринала до 20% и от Алтернатива за Германия му искат оставката и провеждането на предсрочни парламентарни избори.

Всички европейски правителства са поставени под силен обществен натиск и са на път да обърнат гръб на Зеленски.
В американския конгрес, републиканската партия блокира по- нататъшното финансиране за войната, защото както се изразяват водещи фигури в партията, не виждат перспектива за победа и считат киевския режим, инсталиран от кръгове, гравитиращи около демократите, за корумпиран и негоден да постигне каквито и да било успехи на фронта.

В същото време, полски превозвачи са наложили пълна блокада на всички гранични пунктове с Украйна, което вече от седмица прави всякакви доставки за тази държава невъзможни, включително военно оборудване и горива необходими за великото фиаско, наречено от актьора Зеленски „контранаступ“. Очевидно, на по-голямата част от т.нар. „колективен Запад“, вече им е ясно, че Русия не може да бъде победена, нито дестабилизирана до такава степен, че правителството на страната да рухне и всякави по-нататъшни усилия в тази посока са безпредметни и само и единствено изтощават финансово и икономически самите „помагачи“.

 

Вече е пределно ясно, че Източния фрон ще рухне и Русия ще победи, а Украйна ще бъде разпарчатосана и разделена на база етническата принадлежност на населението, обитаващо съответните области.

 

Настоящите политически елити в Европа, които забъркаха страните си в тази безумна авантюра, ще рухнат като домино и тогава отношенията с Руската федерация ще бъдат преформатирани.
Само Денков и шайката безумци в българското Народно събрание явно не могат да се адаптират към реалностите и бодряшки решиха да изпратят още над сто бронетранспортьора на деградиралата киевска хунта. Тези ще „подкрепят“ Украйна до смърт – явно някой в Посолството още не е наясно със ситуацията и не е дал необходимите разпореждания или американският военнопромишлен комплекс иска да пие кръв до последно…..

България е страна с деградираща икономика и разкапваща се инфраструктура и вместо да отремонтира съществуващата техника и да продължи да я ползва, същата се дарява на Украйна и се отделят милиарди за закупуване на нова такава от САЩ. Въпросните средства се набират чрез емитиране на нови и нови дългове и вместо да се инвестират в подобряване на разпадащата се критична инфраструктура като електропреносна мрежа, пътни съоръжения, жизненоважни водопроводи и язовири, които са в предаварийно състояние, парите ще бъдат изсипани за авансови плащания към американски фирми, които някога ще произведат и доставят военна продукция….. ама някога.
И това ако не е васална територия или направо колония, здраве му кажи!

Страхил Ангелов