04.05.2024

Валентин Вацев

То е разделено между няколко съсловия и кланове и клики, които се съобразяват единствено и само по между си. Никой не обръща внимание на обикновения българин, който живее от труд и доход.

Как я докарахме до тук?!

Ами ей така, докарахме я, защото България повярва на своето червено дворянство, което се провали исторически. Някои от тях успяха с куфарите и с имотите си, успяха да се транскрибират и превърнат в собственици на някакви извън български, капиталистически структури. Но в България при този неуспешен капитализъм , който се развива, може да има само „термидор“. Или нещо българско. Аз не държа непременно диктатора да говори с френски акцент. В България няма място за истинско позитивно творческо развитие на обществените отношения.

Партиите са клики и котерии. Политическите ръководители са обикновени циници които са омръзнали на всички. Никой не им вярва. Политическия сектор на обществото, който трябва да е най – важен, всъщност никой не го взима на сериозно.

Шейсет процента от Българите не гласуват. Все едно лекар ви казва, че пациента има  хемоглобин на ниво 50 единици. Това е покойник. Много трудно се излиза от това състояние.

Българският капитализъм не се състоя.

Бяха изписани езера от мастило, бяха изхабени планини от хартия, безброй киловати влизат в антените на българските телевизии и радиостанции, за да се обяснява как се развиваме капиталистически. Нищо подобно!

В България няма капиталистическо развитие.

Доцент Валентин Вацев