26.04.2024

Уважаеми Госпожи и Господа Народни представители,

След посещението на Украинския президент в САЩ , се чувствам наистина вдъхновен да внеса петицията за оставката/ отстраняването на Костадин Костадинов от длъжността Председател на Комисията за българите в чужбина .

Уважаеми госпожи и Господа , народни представители, искаме просто да Ви уведомим за същността на истинската демокрация и свобода по света. Тук, в САЩ всеки ден мои приятели са на протести в американските градове против войната ( руската агресия ) в Украйна.

Тук всеки иска да защити международния правов ред. Тук не става дума за някаква”чужда “ държава като Украйна. Тук става дума за демократичния ред в Европа и света, за международния правов ред, за върховенството на закона, договорите между държавите и суверинитета на всяка една от тях. Ето защо мнозинството от българите, живеещи в чужбина, имайки поглед и вдишвайки всеки ден истинско свободно слово и избор, сме възмутени от факта, че лицето Костадинов ни представлява и се бил грижил за нашите интереси.

Не, благодарим. Това лице открито подкрепя режима на диктатора Путин , открито подкрепя популистки настроения за излизането на България от ЕС и НАТО, и явно е против прогреса и либерализма в света: мнозинството от нас сме избрали да живеем в цивилизовани, демократични държави в Европа и света.

Не желаем поддръжник на агресор и диктатор да ни представлява. Това е подигравка. Това е позор за всички българи. Уважаеми народни представители, моля бъдете във времето, не дърпайте България десетилетия, да не кажа столетия назад. Не мога да Ви опиша каква енергия е тук във Вашингтон от визитата на Зеленски .

Американските ми приятели идват при мен и започват оживени разговори за това как да опазим международния ред на право, законност, суверенитет и демократични, граждански общества в Европа. Не може в никакъв случай да позволим на руските слуги в българския обществен и политически живот нагло и гротесктно да казват, че ни били представлявали или пък се грижели за нас: та ние от такива стълбове на застоя сме напуснали България. Сега искаме само едно: България най – сетне да започне да се движи: напред , “бавно и полека”, както някога е казал поета.

България в Европа и нормалния свят: оставка/отстраняване на всички руски слуги от българския обществен и политически живот/ България в ЕВ и НАТО/ Оставка на Костадин Костадинов от поста председател на Комисията за българите в чужбина! Моля , подкрепете! Просто вижте света, не само Кремъл!

https://www.peticiq.com/379748