20.04.2024

Но има пари да хрантути в луксозни хотели жълтосините нацистки приживалци, близки до режима на Зеля – условно наречени „клети украински бежанци“. Какво отвратително унижение е за България да търпи тия наглеци, които доволстват на гърба й и я ругаят!

А за болните българи – бацил на Кох!

Да не забравя – поздравлявам те, народе български, с двамата родни милиардери – братя Домусчиеви! Хвала ти, че си отчувал такива и тям подобни вакли чада! Да те прославят с милиардите си по широкия свят!

Дали пък тия милиардери няма да се бръкнат за туберкулозно болните? Ще е чудо невиждано – крадец с бедни и болни да дели краденото! Нищо, че го е окрал тъкмо от тях.

Дигане, ами ти, бре? Тури на масата нещо от дохода за хидроинженерни консултации! В тая болница има и болни турци – показаха ги по телевизията!

А може би титулярите на „втория мандат“ ще си направят реклама и ще помогнат? Къде сте бе, Киро, Асене, Лорер, Ленче? Нали за седем месеца крадохте като за световно? Отделете някой грош!

И тоя позор се случва в навечерието на Коледа …

Държавата нямала опция, Министерството на здравеопазването нямало механизъм, Община Варна нямала законово задължение …

Шенген ли? Тая гмеж от овластени негодяи догодина ще ходи директно в пъкъла!

В двайсет и първи век в България болните от туберкулоза са натирени да мрат на улицата! Без лекарства! Освен това жълтата гостенка е заразна. Как се стигна до тоя потрес? Защо ли питам – виновни няма. Призовавам всички българи да направим възможното и да помогнем на болните хора! Нямаме държава и общини, но са ни останали човешки съвести – на нас, „простолюдието“. Моля някой от шепата останали почтени юристи да се нахъса и да проучи случая! Коледа е – на доброто се връща с добро!

Само да не стане като с даренията за карловските села.

Такива ми ти коледни размисли по пътя към Шенген …

Милена Върбанова