10.05.2024

 

„Долорес Ибарури, с псевдоним Ла Пасионария (La Pasionaria – „Пламенната“, „Цветето на страстта“), е видна испанска комунистка и общественичка от баски произход.“

(Интернет)

Ваня Григорова – българската „Ла Пасионария“!

Долорес Ибарури казваше: „Но пасаран!” (¡No pasarán! – Няма да минат!), отправен срещу поведените от генерал Франсиско Франко превратаджии, подкрепяни от Хитлер и Мусолини.

„Фашизмът няма да мине!“

Ваня казва: „Сглобката няма да мине!“

Противната и дълбоко неморална „Сглобка“ между мафиотите от ОПГ „ГЕРБ“ и либералните фашисти от „ПП-ДБ“!

Ваня казва – с пролетарския плам и устрем на Христо Смирненски – „Капитализмът е синоним на корупция.“:

„София буквално е подчинена на пазара. В резултат имаме един стихийно развиващ се град с оголени нерви, в който всеки се конкурира с всеки за всичко, а дори и тези, които успяват в подобна среда, често се чувстват неудовлетворени от начина, по който са го постигнали.

Основната задача е да вдъхнем надежда на хората, че може да се управлява и по друг начин – в полза на обикновените работещи хора, които са истинското „конституционно“ мнозинство от софийските избиратели. Въпросът е хората да осъзнаят своята сила.“

Българският Гаврош – Смирненски:

„Какво им даваш от разкоша си

ти – толкоз щедър към едни,

а към бездомните Гаврошовци

жесток от ранни младини?“

(„Братчетата на Гаврош“ – Христо Смирненски)

„Ла Пасионария“:

„Работници! Селяни! Антифашисти! Испански патриоти! Срещу фашисткия метеж – всички на крак, на защита на Републиката, на защита на народните свободи и демократичните завоевания на народа!

(Долорес Ибарури)

Антифашисти, борци за социални права и български патриоти! Всички на крак, всички на балотажа в София – за защита на Република България, за защита на народните и социални свободи и демократичните завоевания на народа!

Да разглобим вонящата на корупция и национално предателство „Сглобка“ като подкрепим твърдо и категорично смелата боркиня за справедливост и социални права!

За българската „Ла Пасионария“ – Ваня Григорова“!

НИКОЛАЙ РИЗОВ