07.05.2024

Дойде ми малко в повече атаката в последните три дни преди балотажа, която беше масирана и без никакво съмнение – и резултат от външна намеса. Това каза пред БНР Ваня Григорова.

Тя изрази и мнение, че в това е имало външна намеса извън столицата, извън България – амбасадата, защото е имало притеснения, че може да падне правителството, за което според нея говори и обръщането на мнението на Бойко Борисов в рамките на два дни.

Сглобката на национално ниво скърца, но не се разпада и защото Терзиев стана кмет. В това съм категорична. Те търсят начин да се разделят. Опитват се вътрешно да се пренаредят, преформатират. В този фрагментиран общински съвет ще има възможност за прокарване и на полезни за софиянци решения, посочи още тя.

“В СОС е ужасно, защото са се събрали хора, които допреди две седмици най-махленски са се плюли“, каза Григорова. По думите ѝ новият кмет бива бранен с апаратни хватки.

“Корнелия Нинова си има нейните национални партийни дела, дори нямам пресечна точка с нея“, уточни Григорова, като подчерта, че е безпартийна и припомни изявления на Нинова от началото на кампанията, че тя няма шанс на вота.

„Този човек, кметът, настоящ – Терзиев, не само се криеше от дебати, той ходеше с охрана на срещи. Този човек няма да води прозрачно и отворено управление към столичани. На него политиката не му е на място. Да управляваш общество, означава да се вслушваш в него. Това не е компания“, завършва Ваня Григорова.

източник: „отпор.бг“