01.05.2024

Войната в Украйна няма да приключи скоро. Отговорността и вината за това не е само на Путин. Защото световните малоумници правят много пари от смъртта, страданията и разрушенията. Ето какво съобщава сайтът ONAIR.BG:

„Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова международните донори да увеличат финансовата си подкрепа за страната, за да се сложи по-бързо край на руската агресия.
Във видеообръщение по време на годишната среща на Световната банка и Международния валутен фонд във Вашингтон, Зеленски посочи, че са необходими повече средства за преодоляване на очаквания за следващата година бюджетен дефицит и за възстановяване на инфраструктурата, за енергийния сектор и за училища и домове.
Според Зеленски Украйна се нуждае от 55 милиарда долара. За украинския президент повечето помощ ще помогне за приключването на войната по-скоро и за гаранции, че „такава жестока война няма да се разпространи в други държави“.

Кои са световните малоумници?
Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, президентът на Световната Банка Дейвид Малпас и американският министър на финансите Джанет Йелън подчертаха готовността на световната общност да продължи подкрепата си за Украйна.

Любо Кольовски