19.05.2024

Всеки следващ ден Западът дава думи и знаци, че войната в Украйна завърши с неуспех за Украйна на Зеленски и подкрепящите НАТО, САЩ и ЕС. Също така се говори, че Русия не просто спечели, но изобщо не пострада нито от война, нито от санкциите. У нас кога ще довее този вятър?

Накрая ще стане така – Посолството отдавна ще е празно и пусто от напускането на държателите, но българските политици ще продължават да създават впечатление, че то работи. Всеки ден като гледам какво правят по света ми става лошо от всичко у нас. Колко още ще сме заложници на бездарието? Нямам против, ако се наложи, да ме управляват слугите. Ама да са умни и способни, а не най-глупавите, най-алчните и продажни, най-развратните и пиянстващи слуги.

Да преговорим: САЩ оставиха Украйна, грижата за нейната близка съдба пое ЕС начело с Великобритания, НАТО се прави, че съществува и затова заговориха за предстояща опасност от Русия след 5-6 години, за да си осигурят още малко живот, самата Украйна е пред държавно разпадане, териториално разпадне и вероятен преврат, Майдан или убийство на държавния глава. Далечната съдба на Украйна е изчезване от картата на света като държава.

Анастасия Гешева