01.05.2024

Все по-убеден съм, че наблюдаваме военен театър в Украйна. Целта в момента не е самата Украйна, а е Европа. Войната няма да свърши, преди да разрушат Европа. Ако свърши, ще трябва газът и петролът отново да тръгнат.
Но не!
Трябва първо Германия да затъне в нов дълг, индустриите да затворят или да се изнесат, и Еврото да колабира, за да не могат да го печатат и да имат нужда от печатаните в САЩ долари.
Едва тогава Путин ще може да нокаутира Украйна.

Всичко случващо се е много странно.
1 милион души войска, 15 хиляди танка и 4000 самолета стоят и гледат. На терен се бият малки формирования. Русия настъпи, сега дава глътка въздух на Зеленски, за да оцелее. И войната да продължи. Защо не ползват наличната армия, а вместо това правят бавна мобилизация – на момчета, дето преди 3 месеца са били в армията? Каква е разликата?

Разликата е във времето – губим време. Т.е. губим време на Европа…
След не повече от месец есенните калища и после зимата ще блокират всякакви военни действия в Украйна – и от двете страни. През това време обаче санкции и икономически крошета върху Европа ще продължат. 3-4 месеца зима бой ще яде само ЕС и никой друг. А фабриките вече затварят, Германия ще тегли само за тази зима 200 милиарда евро дълг.

„Войната“ е супер странна…
Не се разрушават мостове и инфраструктура, по която идва военна помощ от Корни и Байдън. Е, това най-лесно от всичко може да се спре. Видя се, че има ракети. Не им се спират токът и водата – само се показа, че могат да са спрат.

А най-големият абсурд е, че бяха взривени двата Северни потока, но Русия продължава да доставя газ през самата Украйна. И плаща милиарди долари транзитни такси. Т.е. храни тоя, с когото воюва. Значи по Северен поток лесните пари не ги щем, ама ще взимаме кървавите – от газ, минал през Украйна…

Това е все едно Сталин да продължи доставките на стомана и нефт за Хитлер, след като е вече нападнат…
Не ви ли изглежда странно всичко това??????

Едната хипотеза е, че Русия готви мащабно настъпление, тип „Жуков“, и сега просто разтегля линиите и разпръсква украинските сили да пазят по-голяма площ. Другата е, че Русия и САЩ заедно погубват Европа. Като рухне, много бързо „Непобедимая“ ще превземе Украйна, и това вероятно е печалбата за самата Русия.

САЩ тотално подчиняват Европа икономически и със заеми. Русия си връща Киев…
А дотогава – ту Русия ще настъпва, ту Зеленски, но без някой да постигне решаващ резултат, който да сложи край на агонията за ЕС…

Цирк е това, мисля да спра да гледам вече. Войната е с Европа, трябва да се позапасим с храна и да си имаме селски къщи 🙂

Добри Божилов