28.03.2024

Германският външен министър Аналена Бербок пред Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) „се изтресе“, че европейските страни са във война с Русия.Говорителят на външното министерство Захарова призова Германия да изясни позицията на Берлин по конфликта в Украйна и защо Аналена Бербок каза пред Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), че европейските страни са във война с Русия.

Въпросът е къде сме ние,защо сме там и искаме ли да стоим сред такива негодници и негоднички?

Байдън е информирал Зеленски, че ще може да поддържа сегашното ниво на подкрепа с военна и финансова помощ само до лятото на 2023 г.,когато републиканците могат рязко ще го намалят. Тръмп вчера се обяви против политиката на САЩ спрямо Украйна,пише Politjoistik. Тръмп призова за прекратяване на конфликта в Украйна, преди той да ескалира в ядрена война.

Бил Гейтс съжали народа на Украйна заради „най-лошото и корумпирано правителство в света“.

Вицепремиерът на Италия Салвини обяви,че не иска Зеленски „да пее“ в Сан Ремо.

За френския политик Флориан Филипо исканията на Зеленски са безумни.

Доналд Тръмп заяви, че след доставката на западни танкове на Украйна конфликтът може да придобие ядрено измерение и призова за незабавно прекратяване на конфликта. „Първо танкове, после ядрени оръжия. Спрете тази луда война сега. Толкова е лесно да се направи“, написа Тръмп в Truth Social.

Бил Гейтс съжали народа на Украйна заради „най-лошото в света“ правителство. Основателят на Microsoft Бил Гейтс нарече правителството в Киев едно от най-лошите в света поради тежка корупция,по време на реч в австралийския институт Lowy.

Вицепремиерът на Италия Салвини се обяви против появата на Зеленски в Сан Ремо с предвиденото видеообръщение.„Да се ​​надяваме, че Сан Ремо ще остане фестивал на италианската естрадна песен“, каза вицепремиерът, цитиран от агенция Askanews. Салвини също се пошегува,че не знае как пее Зеленски, но има други музикални предпочитания.

Успехът на бившия чешки премиер Андрей Бабиш на президентските избори може да доведе до формирането на антиукраинска коалиция в рамките на ЕС, пише „Европейска истина“.Евентуалната победа на Бабиш в бъдеще значително щяла опрости „проруското отмъщение“ в съседна Словакия, които ще доведат до намаляване на доставките на оръжия за Киев.

Според френския политик Флориан Филипо исканията на украинския лидер са безумни.

Не,не сме във война но ни готвят…

Йордан Халачев