25.04.2024

Вярвам в Провидението! Иде нощ, а след нея светъл ден.

Болката в човека е функция на неговото дълбоко непознаване на земните и вселенски закони. Човек не може да научи много ако влиза само в плитки води. Държавите САЩ, Турция, Израел и Великобритания са в основата на потеклите реки от човешка кръв през последните 10 години. Това е избор на техните държавни и политически ръководства, но това не отменя тежестта на решенията които са взети от името на всички техни граждани. Турция е стратегически играч на геополитическата сцена прези изминалото десетиление. Нейната военно-политическа стратегия има малка видима и огромна невидима част. Почти същата като на Израел, но с изчистени параметри.

Стратегическата дълбочина на турската държавна машина не е само теория от една книга, а реалност, която потопи в кръв целия Близък изток и на практика го разруши до основи. Масовите организирани кланета, прочиствания и геноцид над определени етноси, народи и нации се прикриваше зад натовски операции за международна сигурност, защита на национална такава и рефлекс от минималистични заплахи. И понеже ислямския свят не припознава Турция като автентичен представител на общите им цели, играта загрубя. Изостриха се и отношенията между Израел и Турция по оста на интересите им в страните от целия арабски свят. Зад всичко това стояха стратегии и тактики, които условно нарекохме „арабска пролет“.

Самочувствието от „успеха“ на опустошенията в Близкия изток, обаче, изигра лоша шега на големите играчи и те решиха, че могат да пробват същото и с Русия. Защо не, та нали всички земни ресурси са точно там и стратегическата дълбочина ги забелязва не от вчера. Така играта на смърт се прехвърли на европейския континент и започнаха планините от трупове.

Само за последните години Турция е финансирала, логистирала и пряко участвала в 7 големи войни с ключово значение. Бяха избити милиони човешки души по начин, който ни връща във времената на арменския геноцид. Кръв, кръв и още кръв.

Но, дойде часът на Провидението!

–––––––––––––––––––––––––––––––––

Убиваш милиони хора, губиш милиони свои. Всички вложени и придобити пари от престъления срещу невинни човешки същества идват като дълг, който ти трябва да плащаш. Сега Турция е под руините на историята, която сама написа през последните години, независимо дали турските граждани разбират какво плащат или не. Светът съществува не от вчера и Турция не от вчера има свои почерк в световната история. Кървав почерк. И кървав оппечатък върху историята на човечеството. Не зная бедещето, но миналото е такова.

–––––––––––––––––––––––––––––––––

САЩ също ще загубят всичко, което спечелиха от войни и разрушения. И там ще умират толкова невинни американци всеки ден, колкото те убиват без милост навсякъде по света. Не зная колко са прогресивни, демократични и умни, но за вселенските закони са абсолютно невежи твари. Слепци. Трудно ще се завърнат към човешката цивилизация.

Небесният Израел ще просияе над всички! Защото само той воюва с меча на светлината.

Николай Марков