19.09.2024

В българската политика компроматите играят много голяма роля. Колко правителства са дошли или отишли благодарение на това, че някой някого държи за…ами компромата. Информация се събира почти произволно, защото не се знае за кого и какво ще потрябва. Много от бившите служители на службите са се пренасочили и събират информация за известни и не толкова известни лица.

Невинни и добри няма, има само неизследвани. Всеки в живота си има нещо, което не иска да става обществено достояние. Понякога това е дори някой от семейството. И колкото повече такива неща има събрани, толкова повече този човек не е независим.

Много политици са променили политическите си възгледи не след „прозрение“, а в резултат на натиск и изнудване. Практика в нашата мила държава. ДПС владее този инструмент до съвършенство. И почетния, и председателя /първия, не втория/. Затова и предполагам е тази битка за сараите в София. Информацията все някъде трябва да се държи. Е, и парите, разбира се. Но първото е по-важно. Който сложи ръка върху документите и доказателствата, ще владее не само ДПС, но и още редица политици.

В България политиката е фрашкана с флашки, записи, снимки и т.н. За всички, не се и съмнявайте. И всеки, който е неудобен на властта, бива разкриван като какъв ли не благодарение на събраната информация. Понякога дори и изфабрикуваната.

В момента се пренарежда политическата сцена. Със сигурност няма да ни хареса. Някой отново ще разпределя порциите. И това няма да сме народа!

Елена Гунчева-Гривова