16.09.2024

Продължаваме да изследваме заблудите (граничещи с цинична манипулация), с които съвременната идеология промива мозъка на масовия човек. Да припомним предишните принципи:

Приносителят и приносимото – Тенденциозното пренасяне на чувства от приносителя към приносимото и обратно. Ако някой човек, на когото са ви научили да вярвате, още по-добре някой VIP, все едно от какво естество, ви каже лъжа, то вие я приемате за истина.

Прогресизмът – всяко по-ново нещо е по-добро от всяко по-старо, единствено защото е по-ново.

Следващият принцип е:

АКО НЕЩО ГО ИМА НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ, ТО Е СЪВСЕМ НОРМАЛНО И ПОХВАЛНО ДА ГО ИМА И ПРИ ВАС.

В ход е масирана глобална кампания, доказваща хомосексуализъм при животните. Това е парекселанс принципът: Ако нещо го има някъде другаде, то е съвсем нормално и похвално да го има и при вас. Животните са хомосексуалисти, ergo няма нищо лошо да бъдете и вие. Впрочем те, животните, често са и канибали. И ние ли ще станем? Достоевски отдавна е предупредил за това.

Още едно приложение на същия принцип. Един мой отдавнашен познат докато работеше на заплата в сравнително консервативни медии, минаваше за консерватор и се държеше като такъв. Сега обаче не знам къде е отишъл, но се е обагрил от главата до петите в цветовете на дъгата, със сигурност възмездно. Та този мой познат по повод гейските манифестации при откриването на Парижката олимпиада каза:

– Спокойно, не бойте се! Още древните гърци са практикували това!

На което не се сдържах и му отговорих:

– А пък древните финикийци по същото време са практикували човешки жертвоприношения. Какви изводи да си правим?

Долавяте логиката: щом са го правили древните гърци, няма проблем да го правим и ние. Откъде накъде? Как едното следва от другото? Как едното оправдава другото? Или смятат широките народни маси за дебили, или те наистина са дебили (в подкрепа на второто ще се опитаме да приведем примери следващия път, когато ще говорим за поредната дъвка – скъсаното знаме на Рожен). Очаквам да се сетят, че инцестът е бил обичайна практика в много древни и уважавани цивилизации. Очаквам също Джъстин Трюдо – министър-председателят на Канада – да се включи в секс тройка с гей пингвини и това събитие да влезе в учебната програма.

Иван Стамболов-Сула