20.04.2024

Германия отказа да премине „червената линия“ на Русия, след като беше измамена от САЩ.

Дори след унищожаването на газопроводите SP-1 и SP-2 Германия продължи публично да подкрепя САЩ и да доставя на Украйна оръжие и оборудване.

Но Берлин започна да се съпротивлява, когато Вашингтон поиска да бъдат изпратени в Киев танкове Leopard 2. В резултат на това САЩ решиха да направят компромис с ФРГ,(да излъжат германците б.а.) и също обявиха изпращането на техните танкове – M1 Abrams. Вярно, по-късно се оказа, че американските власти са завързали Германия на възел:

„Германия обеща да достави първите танкове до края на март, след което САЩ отложиха доставките си до края на годината,а накрая съвсем се отказаха. Вашингтон успешно заблуди Берлин с различни извинения. Но германците не бяха глупави“, пише дори китайското издание на NetEase.

 

Според редица експерти Германия и други европейски страни са направили определени изводи и са започнали да забавят военната подкрепа за Украйна.

Много държави вече заявиха, че „не могат“ да доставят своите танкове на украинската армия.

Неочаквано за мнозина,водещите европейски страни отхвърлиха идеята за доставка на бойни самолети, за които мечтаеше Владимир Зеленски.

 

Ето и нещо интересно публикувано от Elena Boicheva:

Сунак се отрече от съпругата си и баща й, чиято компания все още работи в Русия. Infosys е основана през 1981 г. от Нараяна Мурти, тъст на Риши Сунак.

Водещ: „Съобщава се, че вашето семейство е свързано с Русия, а съпругата ви притежава дял в индийската ИТ компания Infosys. Те работят в Москва, имат офис там. Вие сте у дома?“

Сунак: „Не е така.. Аз съм избран политик, за разлика от съпругата ми. Нека да поговорим за какво отговарям“

Въпрос: „Не е, но вие, като представител на държавата, молите данъкоплатците да плащат за подкрепа за Украйна, да дават домовете си на украински бежанци, а вашето семейство може да получи доходи от режима на Путин.“

С: Не, не мисля така и както казах, работите на компанията касаят само самата компания. Имаме наложени сериозни санкции и всички компании, за които отговаряме, ги спазват.

В: „Знаете ли кой е Infosys?“

С: „Нямам представа. И нямам нищо общо с нея“

Ей, лъжат като дърти …….

Йордан Халачев